Monday, 25 June 2018

Zinnirah

As'salam.. Tengah buat kerja sambil layan lagu baru kat utiup.. Maklum la data untuk utiup banyak lagi.. So terlayan lagu UNIC - Zinnirah.. Ai mula nak tahu siapa Zinnirah ni.. Indah betul namanya.. Pasti ada kisah yang menarik tentangnya.. Ok, ni Ai share kisah Zinnirah, serikandi yang wajar kita jadikan idola..

Wanita mithali ini bukanlah terkenal kerana kecantikan atau kebangsawanan. Dia memang tidak memiliki kecantikan atau kekayaan. Dia hanyalah seorang hamba kepada Umar al-Khattab sebelum keislamannya namun dia memiliki aqidah tauhid yang menebal pada zaman penentangan Islam. 

Friday, 22 June 2018

Bukan Yang Terbaik

As'salam.. Tengah sedih ni.. Terlalu menghayati drama Dr. Stranger.. Geram tengok.. Kenapa sawitttt sangat??? Kat realiti tak wujud kesawiiitttan yang macam tu..
Kali ni pun, Ai lost my rational to emotional.. Huhuhuhu.. Ni yang payah jadi ratu air mata.. Tengok drama pun boleh nangis.. 

Thursday, 21 June 2018

Bebe Rexha - I'm A Mess

Everything's been so messed up here lately
Pretty sure he don't wanna be my baby
Oh, he don't love me, he don't love me
He don't love me, he don't love me
But that's okay
'Cause I love me, yeah, I love me
Yeah, I love me
Yeah, I love myself anyway
Hey

Monday, 18 June 2018

Kisah Seram: Bisikan

As'salam.. Huhuhu.. Sakit kepala.. Tadi minum air bergas masa kat rumah bapa.. Dah makan panadol pun still tak hilang sakit kepala..
Sebenarnya dah lama nak buat entry ni.. Tapi macam biasa la.. Suka sangat simpan buat jeruk dulu.. Huhuhu.. Ni kira sambungan kisah seram yang Ai coret sebelum ni.. Kebetulan kejadian ni berlaku minggu lepas.. So kena keluarkan la juga entry ni..

Sunday, 17 June 2018

Asfan Shah - Alasan Untuk Bahagia



Duit Raya

As'salam.. Salam raya ke-3.. Huhuhu.. Hari ni duduk bertapa dalam bilik je la.. Semalam penat tempuh jem.. Balik terus tidur.. Hari ni pun masih lemau lagi.. 
Eeerrrrmmm.. Sebenarnya masih banyak entry yang tertangguh.. Macam biasa la, tuan blog kan suka buat pekasam.. Hehehe.. Sorry la.. Raya pertama tak sempat mencoret.. Dari pagi sibuk layan orang datang.. Hahaha.. Percaya ke??

Thursday, 14 June 2018

Cara Ikhtiar Jodoh Di Hari Raya

As'salam.. Yeeaaahhhh... Konpem esok raya.. Errrrmmm.. Amboi, tuan blog.. Rajin pula mencoret.. Hehehehe..
So apa plan korang untuk esok.. Ziarah saudara mara, jiran tertangga.. Mana lah tau, terjumpa jodoh kan.. Hehehehe..

Ketupat Palas

As'salam.. Salam hari terakhir Ramadhan 2018.. Eehhh.. Macam konpiden esok raya, je.. Hehehehe..
Alkisahnya, dah bertahun kami tak buat ketupat palas.. Macamna nak buat, nak raya pun takde mood.. Huhuhu..

Wednesday, 13 June 2018

Ramadhan Terakhir

As'salam.. Salam Ramadhan ke-28.. Wooowww.. Esok lusa dah nak raya.. Rasa sekejap je, Ramadhan dah nak berakhir.. Ai tahun ni semangat pula ambil cuti raya.. Tahun sebelum-sebelum ni, sehari sebelum raya pun Ai masih kerja.. Hahahaha..

Sunday, 10 June 2018

Biskut Florentine - Almond Crunchy Karamel

As'salam.. Salam Ramadhan Al Mubarak.. Amboi.. Masing-masing tengah sibuk buat biskut raya ke tu?? Tahun ni, Ai terajin sikit.. So mood nak buat biskut raya datang secara tiba-tiba.. Hahahaha..

Saturday, 9 June 2018

Tanda Malam Al Qadar

As'salam.. Ni Ai kongsi penjelasan Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengenai malam lailatul qadar.. Semoga bermanfaat untuk kita semua..

Terhenti Di Sini

As'salam.. Salam Ramadhan.. Lagi 6 hari kita akan menyambut Syawal.. Korang dah siap ke persediaan raya?? Ai macam biasa la.. Takde semangat nak raya.. Tapi Ai tetap belikan baju raya anak-anak.. Baju raya untuk Ai terbeli masa ikut my pren pergi ziarah kilang gene martino.. Hehehehe.. Tudung raya memang tak pernah beli.. Pakai je tudung yang ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...