Saturday, 5 May 2018

Rider Solariz

As'salam.. Semalam tak jadi MC.. Bangun pagi rasa sihat pula.. Tu yang pergi kerja.. Balik nak terus tidur rumah bapa.. So bawa HK pergi kerja.. Dah pesan kat my sis tolong bawa HB ke rumah bapa..
Huhuhuhu.. Saja nak share story sebulan yang lepas..


Tq pemandu wanita myvi silver.. ๐Ÿ‘ฟ

(tempat kejadian: lepas dr smk selinsing, masa anggaran jam 7.25am)

Lain kali nak melintas tu tengok dulu jalan clear ke tak.. Dan jangan terus masuk lorong.. sebab nak elak dari hentam kereta awak, Ai sempat emergency break.. kalau Ai langgar kereta awak, confirm Ai melambung๐Ÿ˜ญ.. Tapi motor belakang Ai tak sempat break.. Mujur dia cuma langgar betis Ai.. Dan signal kiri patah..

Kalau sesiapa jumpa driver nya; tolong bacakan talkin kat tepi telinga.. or tolong azan kat telinga dia..

Kepada motor yang langgar Ai.. Ai minta maaf tak berhenti.. Ai terkejut sebab tak pernah excident..๐Ÿ˜… Lagi pun Ai nak kejar myvi tu yang pecut laju macam tak bersalah je.. Tapi tak dapat kejar pun..๐Ÿ˜… addeeehhhh.. Rasa terkejut rasa macam jantung tercampak keluar..๐Ÿ˜…

Hahahaha.. Ayat atas ni Ai copy paste dari status mukabuku je..

Actually, dah sampai opis baru tau telinga sebelah kiri solariz dah terkulai.. Huhuhuhu.. Tengah mengcakung belai solariz, my pren SS datang tegur.. Hairan Ai menung kat tepi motor.. Hahahaha..

So cerita la apa yang berlaku.. "Lepas ni tak yah la naik motor.. Bahaya la.. Dah la jauh.. Bawa je la Iriz.."

Ai cuma senyum kelat.. Sebenarnya masih ketaq lutut.. Hahahaha.. 

"Naik motor la best.. Boleh potong trailer.. Kalau bawa kereta, Ai tak berani potong trailer.. Jalan dah la sempit.."

SS mesti geram dengar jawapan Ai.. Hahahaha.. 

Ok, ni pengalaman pertama hampir excident sejak berulang ke opis baru.. Masa berulang ke opis lama, lagi la dasyat..

Pernah hampir digelek trailer.. Pernah hampir disondol bas kilang.. Fuuuhhhh!!! Mujur umur masih panjang.. Kalau tak, dah lama dalam tanah.. 

My dad cukup risau bila dia lalu depan rumah Ai tengok ada kereta.. Hahahaha.. Dia tanya Ai pergi kerja ke tak sebab tengok kereta ada kat rumah.. Bila cakap Ai pergi kerja ride solariz, muka bapa berubah.. 

"Kalau hujan macamna??", soal bapa.. "Kalau hujan, basah la..", jawab Ai sambil ketawa.. Tapi muka bapa menjadi bertambah risau.. "Kalau hujan, akak pakai la baju hujan.. Takde apa-apa la..", tambah Ai.. "Ala, pak.. Dulu Ina berulang lagi jauh la.. Dah biasa kena hujan..", my sis mencelah.. Amboi ayat.. Macam Ai ni iron lady pula.. Hahahaha..


Nota Jari: Kadang-kadang ralit layan kona tak perasan ada kereta or lori kat depan..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...