Sunday, 27 May 2018

Cari Jodoh

As'salam.. Salam Ramadhan ya karim.. Dah puas ronda bazar Ramadhan ke?? Hehehehe.. Ai setakat ni tak pergi lagi bazar Ramadhan.. 
Kali ni nak story mory pasal cari jodoh.. Macam biasa la, entry ni dah berbulan terperap.. Itu la masalah tuan blog ni.. Idea mencoret tu banyak tapi semua nya diperap diperam.. Hahahaha..


Cari Jodoh

Lumrah manusia diciptakan berpasang-pasangan.. Korang mesti akan tertarik pada yang lawan jenis.. Macam magnet la kan.. Bersyukurlah.. Itu maksudnya korang normal.. Yang tak normal nya kalau korang tertarik dengan jenis korang sendiri.. Huhuhu..

Sekuat mana pun korang, segembira mana pun korang pada zahir pandangan mata.. Tak dapat dinafikan tetap dalam hati akan rasa kesunyian.. Jiwa rasa kosong.. Rasa cemburu tengok orang lain ada pasangan.. Tu tandanya korang kena mencari calon jodoh..

Macamna nak cari?? 

Mula-mula korang mesti tau taste korang macamna?? Contohnya nak yang ada degree, tak merokok, bibir pink, kurus dan tinggi.. Hahahaha.. Nampak macam cerewet sangat la pula.. Takpe, minta je dengan Allah mesti ada calon yang sesuai untuk korang..

Ok, dah set taste korang kan.. So kena la mula kan langkah untuk mencari.. Cara dulu-dulu kala, boleh minta mak korang or family or teman rapat tolong carikan.. Cara moden nya, gunakan la medium yang ada.. Contohnya facebook, wechat, beetalk dan apa-apa je la.. Kalau ada yang korang berkenan, add la si dia.. Mana nak tau ada jodoh.. Tapi beware, jangan pula berkenan kat isteri or suami orang.. Tak baik tau musnahkan kebahagiaan orang lain.. Tak kira la dia mengadu macam-macam tentang masalah dia.. Korang tolong jangan konon-konon nak jadi hero or heroin untuk selamatkan si dia.. Nasihatkan je dia pergi pejabat agama untuk minta kaunseling..
Cara lagi moden, boleh daftar kat www.baituljannah.com

Lepas dah dapat calon yang sesuai.. Korang boleh la mula buat solat ishtikarah, doa banyak-banyak minta petunjuk.. Kalau korang yakin si dia jodoh korang, teruskan berdoa minta dipercepatkan dan dipermudahkan jodoh korang.. Tak yah la lama-lama sangat.. Takut makin banyak tambah dosa.. Huhuhu.. Tapi kalau dah doa, jodoh korang tetap lambat sampai, terima je la..
Ni contoh profile Ai.. Ai pun daftar.. Tapi tak lengkap.. So korang memang tak kan dapat jumpa profile Ai.. Hahahaha..
Ai daftar sebab Ai nak jadi affiliate BaitulJannah.. Kalau korang pilih untuk jadi affiliate, korang tak perlu lengkapkan pendaftaran.. Sebab nanti korang akan termasuk dalam list calon yang cari jodoh pula.. Tapi kalau korang memang nak cari calon jodoh dan dalam masa yang sama nak jadi affiliate, korang isi la selengkap-lengkapnya maklumat diri dan apa yang dorang minta..


Nota Jari: Semoga korang ditemukan jodoh yang sesuai dan boleh membahagiakan korang.. Amiiinnnnn...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...