Sunday, 25 March 2018

Waze: Be Nice To Me

As'salam.. Plan asal nak 2 malam je.. Ni dah terbabas jadi 3 malam.. Ok, hari ni memang betul-betul kena balik.. Esok HB dah sekolah.. So plan pukul 11am dah kena gerak balik.. HM nampak berat hati nak lepas kami balik.. Hukhukhuk.. Takpe, ada rezeki kami datang lagi, ye..

Saturday, 24 March 2018

Bonding Time: Konsert Didi and Friends

As'salam.. Ai plan nak bawa HK tengok wayang Didi & Friends as hadiah hari jadi dia (10 Mac yang lepas).. HK minta belikan jam.. Memang nak belikan tapi tunggu dia sekolah dulu.. Masa HB dulu, Ai belikan jam masa dia umur 5 tahun.. Sampai sekarang masih elok jam nya, cuma calar je..

Thursday, 22 March 2018

Heading To: Ikut Waze je

As'salam.. Hari ni Ai bercuti.. Dah lama tak bawa HB dan HK berjalan jauh.. Dua minggu sebelum cuti sekolah, HB dah sibuk bagi hint ajak pergi jalan-jalan.. So Ai plan bawa pergi ziarah MIL yang tak sihat di putrajaya..

Wednesday, 21 March 2018

Wadai Kiping

As'salam.. Sejak kebelakangan ni, popular betul wadai kiping.. Bubur warisan banjar.. Masa mula-mula pindah sini, my pren O bila tau Ai berdarah banjar terus cerita pernah makan wadai kiping.. Tapi dia panggil bubur platelet.. Hahahaha..

Monday, 19 March 2018

Tolong Pujuk!!!

As'salam.. Rasa sedih la.. Memang la dah jangka.. Tapi tetap nangis juga.. Hukhukhuk..
Untuk sekian kali nya, masih belum berjaya lagi.. Tak ingat dah berapa kali ambil exam.. Yang ingat pernah lulus sekali je.. Masa exam kastam.. Hahahaha.. Lepas dari tu, memang tak pernah lulus..

Sunday, 18 March 2018

Di Matamu

As'salam.. Tentu korang tau tajuk lagu frust ni, kan.. Ai baru dengar lagu nya 2-3 hari lepas.. Wooowwww.. Memang sedih giler.. Meruntun betul lirik nya..
Errrmmm.. Tapi Ai kurang setuju part lirik; 'Dan tak seharusnya aku, bertemu dirimu di dunia ini'..

Friday, 16 March 2018

Di Matamu - Sufian Suhaimi



Wednesday, 14 March 2018

Jatuh Bangun - Haqiem Rusli


Tuesday, 13 March 2018

Cuti Sakit: Bengkak Kelenjar

As'salam.. Ai sebenarnya tak berapa sihat dari semalam.. Sakit kepala, gastrik datang balik.. Adeeehhhh!!! Malam tidur awal.. Alhamdulillah, HK sangat prihatin.. Tolong urutkan bahu dan picitkan kepala.. Tapi sekejap je la.. Pastu gaduh kata penat.. Hahahaha..

Saturday, 10 March 2018

Move On: Hargai Diri Sendiri

As'salam.. Errrmmm.. Rasa nak sambung entry move on.. Hehehehe.. Ni kira rumusan dari pengalaman sendiri dan video-video berkaitan yang pernah Ai tengok..

Friday, 9 March 2018

Baby besaq, du du du

As'salam.. Dah baring-baring nak tidur.. Hehehe.. Lepas solat isyak je, memang nampak tilam dan bantal je la..
Sebenarnya, penat travel je lebih.. Kalau kerja, stress sebab guna sistem baru.. Line pula slow ya ampun.. Adeeehhhh.. So dah jadi berganda slow dan stress.. Hahahaha..

Monday, 5 March 2018

The Mentalist

As'salam.. Wahhhh!!!!  Tahniah untuk diri sendiri.. Mood mencoret masih berada atas landasan.. Hahahaha..

Sunday, 4 March 2018

Servis Review Produk

As'salam.. Hari ni rajin pula godek-godek blog.. Asalnya buka email sebab tengok ada offer part-time jobs buat blog.. Bayaran RM1,000-RM1,500 sebulan.. Tapi masalahnya nak kena tulis dalam 3 bahasa.. Hahahaha.. Ai dah lama cuma pandai bahasa key-el je.. Bahasa banjar pun rakai.. Bahasa jawa langsung tak pandai walau pun bapa orang jawa.. Weeeekkkk!!!

Saturday, 3 March 2018

Move On: Sucikan Hati

As'salam.. Errrmm.. Hari ni 1st time Ai ride bawa HB dan HK pergi kenduri.. Hahahaha.. Cuba bayangkan HK yang gemuk tu berdiri kat depan Ai dan HB duduk di belakang Ai.. Selama ni memang tak biasa ride bawa anak-anak.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...