Friday, 10 August 2018

Major Depression

As'salam.. Salam jumaat.. Harap korang semua sihat.. Dan doakan juga supaya Ai sihat, ye..

Eerrmmm.. Selasa lepas Ai dah pergi temujanji dengan pakar psikiatri.. Ai ambil cuti walaupun sesi temujanji tu pada sebelah petang.. 



Thursday, 9 August 2018

Depression - Temujanji Pertama

As'salam.. Sorry tak update, Ai dah pergi jumpa dengan doktor psikiatri.. Doc bagi ubat untuk kawal kemurungan.. Tapi ubat tu jadikan Ai mengantuk.. Ai asyik tidur je.. So Ai sambung cuti.. Kebetulan HB demam, so memang jadi alasan tak pergi kerja la..


Friday, 3 August 2018

Anxiety & Depression

As'salam.. Lama tak mencoret.. Bulan lepas ada 2 entry je.. Ke mana Ai menghilang??? Sebenarnya Ai sedang bergelut dengan kemurungan..

Wednesday, 25 July 2018

Hidup Baru

As'salam.. Lamanya tuan blog bersembunyi.. Huhuhu.. Bukan apa, Ai tengah stress sebenarnya.. Dari bulan lepas.. Tapi bulan lepas, Ai masih gagah juga mencoret.. Bulan ni, dari awal bulan memang mood dah takde.. Ibarat layang-layang yang terputus tali.. So bukan senang nak kejar balik mood tu.. Hahahaha..
Pemandangan di opis baru..

Sunday, 15 July 2018

Kuatkan Hati

As'salam.. Sihat ke?? Hehehe.. Ada ke yang risau kan Ai.. Hehehehe.. Al-maklum la, 3 minggu Ai langsung tak mencoret.. Macam biasa la, kalau Ai tak mencoret means Ai tengah busy or tengah serabut..

Monday, 25 June 2018

Zinnirah

As'salam.. Tengah buat kerja sambil layan lagu baru kat utiup.. Maklum la data untuk utiup banyak lagi.. So terlayan lagu UNIC - Zinnirah.. Ai mula nak tahu siapa Zinnirah ni.. Indah betul namanya.. Pasti ada kisah yang menarik tentangnya.. Ok, ni Ai share kisah Zinnirah, serikandi yang wajar kita jadikan idola..

Wanita mithali ini bukanlah terkenal kerana kecantikan atau kebangsawanan. Dia memang tidak memiliki kecantikan atau kekayaan. Dia hanyalah seorang hamba kepada Umar al-Khattab sebelum keislamannya namun dia memiliki aqidah tauhid yang menebal pada zaman penentangan Islam. 

Friday, 22 June 2018

Bukan Yang Terbaik

As'salam.. Tengah sedih ni.. Terlalu menghayati drama Dr. Stranger.. Geram tengok.. Kenapa sawitttt sangat??? Kat realiti tak wujud kesawiiitttan yang macam tu..
Kali ni pun, Ai lost my rational to emotional.. Huhuhuhu.. Ni yang payah jadi ratu air mata.. Tengok drama pun boleh nangis.. 

Thursday, 21 June 2018

Bebe Rexha - I'm A Mess

Everything's been so messed up here lately
Pretty sure he don't wanna be my baby
Oh, he don't love me, he don't love me
He don't love me, he don't love me
But that's okay
'Cause I love me, yeah, I love me
Yeah, I love me
Yeah, I love myself anyway
Hey

Monday, 18 June 2018

Kisah Seram: Bisikan

As'salam.. Huhuhu.. Sakit kepala.. Tadi minum air bergas masa kat rumah bapa.. Dah makan panadol pun still tak hilang sakit kepala..
Sebenarnya dah lama nak buat entry ni.. Tapi macam biasa la.. Suka sangat simpan buat jeruk dulu.. Huhuhu.. Ni kira sambungan kisah seram yang Ai coret sebelum ni.. Kebetulan kejadian ni berlaku minggu lepas.. So kena keluarkan la juga entry ni..

Sunday, 17 June 2018

Asfan Shah - Alasan Untuk Bahagia



Duit Raya

As'salam.. Salam raya ke-3.. Huhuhu.. Hari ni duduk bertapa dalam bilik je la.. Semalam penat tempuh jem.. Balik terus tidur.. Hari ni pun masih lemau lagi.. 
Eeerrrrmmm.. Sebenarnya masih banyak entry yang tertangguh.. Macam biasa la, tuan blog kan suka buat pekasam.. Hehehe.. Sorry la.. Raya pertama tak sempat mencoret.. Dari pagi sibuk layan orang datang.. Hahaha.. Percaya ke??

Thursday, 14 June 2018

Cara Ikhtiar Jodoh Di Hari Raya

As'salam.. Yeeaaahhhh... Konpem esok raya.. Errrrmmm.. Amboi, tuan blog.. Rajin pula mencoret.. Hehehehe..
So apa plan korang untuk esok.. Ziarah saudara mara, jiran tertangga.. Mana lah tau, terjumpa jodoh kan.. Hehehehe..

Ketupat Palas

As'salam.. Salam hari terakhir Ramadhan 2018.. Eehhh.. Macam konpiden esok raya, je.. Hehehehe..
Alkisahnya, dah bertahun kami tak buat ketupat palas.. Macamna nak buat, nak raya pun takde mood.. Huhuhu..

Wednesday, 13 June 2018

Ramadhan Terakhir

As'salam.. Salam Ramadhan ke-28.. Wooowww.. Esok lusa dah nak raya.. Rasa sekejap je, Ramadhan dah nak berakhir.. Ai tahun ni semangat pula ambil cuti raya.. Tahun sebelum-sebelum ni, sehari sebelum raya pun Ai masih kerja.. Hahahaha..

Sunday, 10 June 2018

Biskut Florentine - Almond Crunchy Karamel

As'salam.. Salam Ramadhan Al Mubarak.. Amboi.. Masing-masing tengah sibuk buat biskut raya ke tu?? Tahun ni, Ai terajin sikit.. So mood nak buat biskut raya datang secara tiba-tiba.. Hahahaha..

Saturday, 9 June 2018

Tanda Malam Al Qadar

As'salam.. Ni Ai kongsi penjelasan Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengenai malam lailatul qadar.. Semoga bermanfaat untuk kita semua..

Terhenti Di Sini

As'salam.. Salam Ramadhan.. Lagi 6 hari kita akan menyambut Syawal.. Korang dah siap ke persediaan raya?? Ai macam biasa la.. Takde semangat nak raya.. Tapi Ai tetap belikan baju raya anak-anak.. Baju raya untuk Ai terbeli masa ikut my pren pergi ziarah kilang gene martino.. Hehehehe.. Tudung raya memang tak pernah beli.. Pakai je tudung yang ada..

Thursday, 31 May 2018

Kerabu Telur Masin

As'salam.. Salam Ramadhan.. Kome berbuka apa hari ni?? Ai berbuka simple-simple je..
Kali ni, Ai nak share resepi Kerabu Telur Masin.. Ai dapat resepi ni dari mukabuku.. Disebabkan Ai memang suka makan kerabu dan telur masin, so ni memang menu wajib cuba..


Wednesday, 30 May 2018

Yazid Izaham - Mudahnya Kau Berubah


Mudahnya kau berubah
Biarkan diriku pergi disakiti
Ku selalau mencoba buat kau bahagia
Meskipun ku terluka 

Tuesday, 29 May 2018

Biskut Raya Suji Viral

As'salam.. Kome buat apa hari ni??? Teman sibuk buat kuih dan biskut raya.. Hehehehe.. Tahun lepas takde mood buat biskut raya.. So dah setahun lebih tak guna oven..
My pren duk ajak beli biskut raya.. Dengan penuh yakin Ai jawab Ai nak buat sendiri.. So kena la manfaatkan cuti yang ada..

Sunday, 27 May 2018

Cari Jodoh

As'salam.. Salam Ramadhan ya karim.. Dah puas ronda bazar Ramadhan ke?? Hehehehe.. Ai setakat ni tak pergi lagi bazar Ramadhan.. 
Kali ni nak story mory pasal cari jodoh.. Macam biasa la, entry ni dah berbulan terperap.. Itu la masalah tuan blog ni.. Idea mencoret tu banyak tapi semua nya diperap diperam.. Hahahaha..

Tuesday, 22 May 2018

Fiena Mentor - Tuhan, Jaga Dia Untukku


Tuhan
Ku Mencintai Dia
Namun Ku Terpaksa Tinggalkannya

Tuhan
Ku Amat Menyayanginya
Namun Ku Terpaksa Tinggalkannya

Friday, 18 May 2018

Waktu-waktu Baik Untuk Berdoa

As'salam.. Salam Ramadhan.. Jom kita banyakkan berdoa.. Ni Ai nak share waktu yang baik untuk berdoa..


Tuesday, 15 May 2018

Hell Girl

As'salam.. Errrmmm.. Lagi 2 hari kita akan bertemu dengan bulan yang penuh dengan keberkatan.. Sama-sama la kita rebut peluang untuk menambah pahala..
Peminat anime mesti tahu cerita ni.. Kalau kat saluran animax selalu siar tengah malam.. Ai sanggup berjaga, nak tengok punya pasal.. 

Friday, 11 May 2018

Hentikan Perbalahan

As'salam.. Salam Malaysia Baru.. Woooowww!!! Memang terkejut.. Tapi tu la hakikat nya..
Ai memang tak minat langsung politik.. Tak nak ambil tau pasal politik.. Sebab Ai tak suka kutuk mengutuk, maki memaki, buruk memburuk dan apa-apa seangkatan dengannya..

Saturday, 5 May 2018

Rider Solariz

As'salam.. Semalam tak jadi MC.. Bangun pagi rasa sihat pula.. Tu yang pergi kerja.. Balik nak terus tidur rumah bapa.. So bawa HK pergi kerja.. Dah pesan kat my sis tolong bawa HB ke rumah bapa..
Huhuhuhu.. Saja nak share story sebulan yang lepas..


Thursday, 3 May 2018

Cuti Sakit Lagi

As'salam.. Errrmmm.. Tak habis lagi kisah cuti sakit.. Huhuhu.. Nak balik kerja semalam, dah siap bagi tau kat my pren yang Ai nak MC hari ni.. Hahahaha.. 
Disebabkan tak tahan sakit yang berdenyut-denyut, pagi-pagi buta Ai terus pergi klinik.. 

Tuesday, 1 May 2018

Adzrin - Bukan Yang Terbaik


Inginku luahkan semuanya
Namun tak pernah diberi masa
Inginku cuba berterus terang
Namun tak pernah diberi peluang

Sunday, 29 April 2018

Alergik

As'salam.. Huhuhu.. Ai sakit kepala.. Cuaca panas.. Silau.. Tu yang sakit kepala..
Minggu lepas, hangat isu pasal jamu.. Ai memang tak makan jamu sebab Ai alah pada manjakani.. Eerrrmmmm.. Pelik kan??? My mom pun tak percaya pada mulanya.. 

Saturday, 21 April 2018

I'm Fine

As'salam.. Errrmmmm.. Sebenarnya dah lama nak buat entry ni.. Baru hari ni, bersungguh-sungguh nak mencoret entry ni..
Minggu ini kita dikejutkan dengan berita cubaan bunuh diri di jambatan kedua penang.. Dan pagi tadi, dikejutkan pula dengan berita bunuh diri di prangin mall, penang..

Thursday, 19 April 2018

Anxiety Disorder

As'salam.. Tengah hari tadi masa tengah lunch dan membawang dengan my pren, Ai terima mesenger..
Kecelaruan Keresahan dalam bahasa melayu nya.. Tapi kita lebih familiar dengan istilah anxiety disorder.. Hehehe.. Sebenarnya Ai pun baru je tahu istilah ni.. 

Wednesday, 18 April 2018

Check-Up 4 Tahun

As'salam.. Hari ni Ai balik half-day.. Kalau ikut kan, nak cuti je.. Ye la.. Kalau rajin sangat kerja, nanti tak habis pula cuti tahunan Ai.. Hahahaha.. Masih ada 20 hari..
Memang nak cuti hari ni.. Tapi disebabkan semangat nak membawang lebih tinggi, so gigih juga la datang kerja..

Saturday, 14 April 2018

Geng Membawang

As'salam.. Salam Israk dan Mikraj.. Semoga kita semua sentiasa dalam lindungan Allah..
Saja nak story pasal geng membawang Ai.. Kalau perasan, sejak bertukar Ai takde story pasal opis baru Ai.. Sebab Ai tak target nak kerja lama kat sini.. Masa lapor diri pun, Ai dah bagi tau.. Ai nak keluar dari sini.. Hahahaha..

Thursday, 12 April 2018

Jatuh Bangun

As'salam.. Minggu ni semua pakat kecoh pasal mengundi.. Ai pula cuma kecoh nak cuti je walaupun tak terlibat masa mengundi.. Sebab Ai masih lagi kena mengundi pos.. 

Friday, 6 April 2018

Kisah Seram: Diganggu Pelesit..

As'salam.. Kali ni nak story kisah seram suam-suam kuku.. Adeeehhh.. Ada ke istilah macam tu?? Hentam je la labu..
Sekarang ni, Ai selalu buat solat hajat selepas solat isyak.. So sabtu minggu lepas pun, Ai buat rutin macam biasa..

Wednesday, 4 April 2018

Mauju' Qalbi - Najwa Faruq



موجوع قلبي
Hatiku tersakiti
 والتعب بيه

Tuesday, 3 April 2018

Hatiku Milikmu - Siti Nordiana




Aku telah merasakan Pahitnya kau tinggalkan Pernahkah di hatimu mencintaiku

Sunday, 25 March 2018

Waze: Be Nice To Me

As'salam.. Plan asal nak 2 malam je.. Ni dah terbabas jadi 3 malam.. Ok, hari ni memang betul-betul kena balik.. Esok HB dah sekolah.. So plan pukul 11am dah kena gerak balik.. HM nampak berat hati nak lepas kami balik.. Hukhukhuk.. Takpe, ada rezeki kami datang lagi, ye..

Saturday, 24 March 2018

Bonding Time: Konsert Didi and Friends

As'salam.. Ai plan nak bawa HK tengok wayang Didi & Friends as hadiah hari jadi dia (10 Mac yang lepas).. HK minta belikan jam.. Memang nak belikan tapi tunggu dia sekolah dulu.. Masa HB dulu, Ai belikan jam masa dia umur 5 tahun.. Sampai sekarang masih elok jam nya, cuma calar je..

Thursday, 22 March 2018

Heading To: Ikut Waze je

As'salam.. Hari ni Ai bercuti.. Dah lama tak bawa HB dan HK berjalan jauh.. Dua minggu sebelum cuti sekolah, HB dah sibuk bagi hint ajak pergi jalan-jalan.. So Ai plan bawa pergi ziarah MIL yang tak sihat di putrajaya..

Wednesday, 21 March 2018

Wadai Kiping

As'salam.. Sejak kebelakangan ni, popular betul wadai kiping.. Bubur warisan banjar.. Masa mula-mula pindah sini, my pren O bila tau Ai berdarah banjar terus cerita pernah makan wadai kiping.. Tapi dia panggil bubur platelet.. Hahahaha..

Monday, 19 March 2018

Tolong Pujuk!!!

As'salam.. Rasa sedih la.. Memang la dah jangka.. Tapi tetap nangis juga.. Hukhukhuk..
Untuk sekian kali nya, masih belum berjaya lagi.. Tak ingat dah berapa kali ambil exam.. Yang ingat pernah lulus sekali je.. Masa exam kastam.. Hahahaha.. Lepas dari tu, memang tak pernah lulus..

Sunday, 18 March 2018

Di Matamu

As'salam.. Tentu korang tau tajuk lagu frust ni, kan.. Ai baru dengar lagu nya 2-3 hari lepas.. Wooowwww.. Memang sedih giler.. Meruntun betul lirik nya..
Errrmmm.. Tapi Ai kurang setuju part lirik; 'Dan tak seharusnya aku, bertemu dirimu di dunia ini'..

Friday, 16 March 2018

Di Matamu - Sufian Suhaimi



Wednesday, 14 March 2018

Jatuh Bangun - Haqiem Rusli


Tuesday, 13 March 2018

Cuti Sakit: Bengkak Kelenjar

As'salam.. Ai sebenarnya tak berapa sihat dari semalam.. Sakit kepala, gastrik datang balik.. Adeeehhhh!!! Malam tidur awal.. Alhamdulillah, HK sangat prihatin.. Tolong urutkan bahu dan picitkan kepala.. Tapi sekejap je la.. Pastu gaduh kata penat.. Hahahaha..

Saturday, 10 March 2018

Move On: Hargai Diri Sendiri

As'salam.. Errrmmm.. Rasa nak sambung entry move on.. Hehehehe.. Ni kira rumusan dari pengalaman sendiri dan video-video berkaitan yang pernah Ai tengok..

Friday, 9 March 2018

Baby besaq, du du du

As'salam.. Dah baring-baring nak tidur.. Hehehe.. Lepas solat isyak je, memang nampak tilam dan bantal je la..
Sebenarnya, penat travel je lebih.. Kalau kerja, stress sebab guna sistem baru.. Line pula slow ya ampun.. Adeeehhhh.. So dah jadi berganda slow dan stress.. Hahahaha..

Monday, 5 March 2018

The Mentalist

As'salam.. Wahhhh!!!!  Tahniah untuk diri sendiri.. Mood mencoret masih berada atas landasan.. Hahahaha..

Sunday, 4 March 2018

Servis Review Produk

As'salam.. Hari ni rajin pula godek-godek blog.. Asalnya buka email sebab tengok ada offer part-time jobs buat blog.. Bayaran RM1,000-RM1,500 sebulan.. Tapi masalahnya nak kena tulis dalam 3 bahasa.. Hahahaha.. Ai dah lama cuma pandai bahasa key-el je.. Bahasa banjar pun rakai.. Bahasa jawa langsung tak pandai walau pun bapa orang jawa.. Weeeekkkk!!!

Saturday, 3 March 2018

Move On: Sucikan Hati

As'salam.. Errrmm.. Hari ni 1st time Ai ride bawa HB dan HK pergi kenduri.. Hahahaha.. Cuba bayangkan HK yang gemuk tu berdiri kat depan Ai dan HB duduk di belakang Ai.. Selama ni memang tak biasa ride bawa anak-anak.. 

Tuesday, 27 February 2018

Cuti Sakit, Cari Penyakit..

As'salam.. Errrmmmm.. Tiba-tiba rasa nak mencoret.. Tak tau la, bila tiba masanya mood akan tergelincir lagi dari landasan..
Malas guna GL, bayar je la..
Ok, sejak hujung bulan lepas Ai takde selera makan.. Rasa lapar tapi tak boleh nak telan makanan..

Thursday, 22 February 2018

Kisah Ninja Kembali

As'salam.. Sorry lama tak menjenguk blog.. Tiba-tiba mood mencoret tergelincir daripada landasan.. Hehehehehe..

Thursday, 1 February 2018

Peluang Kedua...

As'salam.. Ok, mood mencoret masih berada di atas landasan.. Hehehehe.. Kali ni nak share pengalaman diberi peluang kedua..

Saturday, 27 January 2018

Depression

As'salam.. Salam hari sabtu.. Ok, sesaja nak mencoret tentang depression.. Entry ni sekadar pandangan dari Ai je..

Friday, 26 January 2018

Hakikat Sebuah Cinta

As'salam... Salam Jumaat..
Sedihnya bukan? Saat kamu mencintai dan dikala itu dia sedang berlalu pergi. Peritnya, Allah sahaja yang mengerti.
.

Saturday, 13 January 2018

Si Kenari Silver

As'salam.. Errrmmm.. Mungkin mood tahun baru, so tuan blog rajin pula nak update blog.. Hahaha.. Kome jangan la pelik.. Hari ni nak story pasal kesayangan Ai si kenari silver.. Sejak bulan oktober 2017, kerap sangat meragamnya.. Huhuhuhu...

Friday, 12 January 2018

Jenis-jenis Mimpi

As'salam.. Tetiba rajin pula nak mencoret.. Eerrrmmm.. Subuh-subuh adam dapat mesej tentang mimpi.. Dah spoil mood Ai tengah drive.. Hahahaha.. Ok, makanya berkobar-kobar semangat Ai nak buat entry story tentang mimpi..

Wednesday, 10 January 2018

Sumpah Cintaku - Asfan Shah


Disaat saling mengenali
Ku tahu cinta mu memanggil
Dalam perasaan yang tak kau dengari

Tuesday, 2 January 2018

Kembara 1 Jan 2018

As'salam.. Selamat tahun baru 2018.. Errmmm.. Tahun ni Ai tak nak la cerita pasal azam tahun baru.. Coz still lagi carry forward since 2006.. Cuma azam dari 2014 je yang dah dapat capai tahun lepas.. Yang mana faham, faham la.. Yang tak faham sudah.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...