Berusaha Menjadi Lebih Baik

Minggu lepas, tetiba KG baru teringat dia tak bayar lagi susu yang dia beli dan ada beberapa barang lain.. Dengan selamber Ai jawab; "tak pe, Ai kan orang kaya.. hehehe.."..

"Amboiiii...".. Mesti KG ingat Ai perli dia sebab tak bayar hutang.. "Tak de lah.. Kalau bab duit, Ai memang yakin pada rezeki Allah.. Ai yakin, orang tak ingat bayar duit Ai sebab Ai masih belum perlukan duit tu.. Nanti bila Ai betul-betul terdesak nak guna duit, mesti masa tu ada yang bayar duit.."..

Mimpi Arwah Mak

Ai bawa HK untuk pergi mandi.. Tiba-tiba Ai ternampak kelibat sesorang..

"Siapa tu???" Ai memberanikan diri untuk menyapa..

"Dah nak balik dah, saja datang sebab rindu.." jawabnya..

HB Doa Nak Jadi Pandai..

As'salam.. Apa khabar?? Kali ni, Ai nak share tentang IQ-1st.. Sebagai ibu, Ai nak yang terbaik untuk anak-anak Ai.. Satu hari lepas HB solat, Ai suruh HB berdoa..

HB: "nak doa apa umi??"
Ai: "abang doa lah apa yang abang nak?? minta je dengan dengan Allah.. nanti Allah bagi.."
HB: "ok, umi.. errrmmm.. abang cuma nak jadi pandai.."
Menitik air mata Ai dengar HB cakap macam tu.. Masa HB berdoa, Ai aminkan doanya dengan linangan air mata dan mohon agar Allah perkenankan doa anak yang Ai cintai.. Dan sebagai usaha, Ai cuba produk ni untuk memenuhi hajat HB..

Putus Terpaksa - Ziana Zain


Seringkali kau menepis tiap persoalan
Ada sesuatu kau sembunyikan
Dari pengetahuanku

Dapat aku merasakan
Ketara perubahan
Setelah jelas terbukti
Sesuatu yang terlarang
Menjadi teman hidupmu
Selain aku...

Demi masa hadapan kita
Aku merayu
Kuncikan keinginanmu
Bernafaslah dalam sejahtera
Ku pasti ruang untuk mu
Masih ada...

Sudah puas ku menghimpun doa
Agar kau berubah
Berpaling membentuk impian hidup kita

Namun tiada oh kudratku untuk
Halang keinginan
Suaraku tak berdaya
Menentang kemahuanmu

Sia-sia belaka aku
Berkorban kasih ku padamu
Sekiranya kau
Masih tak ubah pendirian
Yang hanya menjanjikan
Pemergian ngeri
Yang tak memberi erti

Demi masa hadapan kita
Tak sanggup aku
Bertemankan oh kasihmu
Yang penuh dengan fantasi
Terpaksa jua ku undur diri...
Terpaksa jua ku undur diri...


Nota Jari: Amboi.. Hari ni, 1st time my dad tuju lagu kat Ai.. Nak suruh Ai belajar nyanyi ke ni??

Hakun Store Berwajah Baru

As'salam.. Apa khabar semua?? Ai tengah teruja ni.. Hehehehe.. Ingat tak dalam entry Bersabar dan Terus Tabah, Ai ada cerita pasal lukisan Imanimex??

Ok, sebelum tu.. Ni bukan iklan berbayar ye.. Ni just review ikhlas dari Ai.. Sebab Ai dah selalu guna pic lukisan Imanimex dalam blog dan dalam mukabuka.. So owner page Imanimex patut dapat kreditnya..

Rimas - The Fabulous Cat



Nanananananana...

(ALYA)

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari cari ketenangan diri

(ADEEP)

Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu engkau hadir dalam diri ini

(ALYA)

Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai caraku mencintaimu

(ADEEP)

Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tersembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini

(chorus)

Mengapa aku yg terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas

(Cat Rap)

Tinggalku sorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang
Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang
Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang

Terbokangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkangkang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang

(Chorus)

Nanananananana…ohhh

(Bridge)

Lari lari aku
Lari tinggalkan
Tinggalkan semua ini
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan

Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi.. kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

(Chorus) x2

Nananananana.. ohhh

Takkan Mengalah

As'salam.. Kengkawan apa khabar?? Jangan sedih-sedih, ye.. Jadikan Al-Quran teman setia disaat gembira dan sedih.. Insya-Allah, hati akan selalu tenang.. 

Senyuman Di Bibir, Tangisan Di Hati...

As'salam.. Kengkawan apa khabar?? Ai sakit kepala dan sakit tekak.. Tengah stress sangat-sangat.. Serabut.. Bak kata orang penang; RAPLAH JINGGA.. Eeerrrmm.. Betul ke ejaan tu??
Hari ni, kali pertama dalam hidup, Ai menjerit sekuat hati.. Macam yang Ai coretkan dalam entry Bersabar dan Terus Tabah; 'Kekadang nak menjerit kuat-kuat nak lepaskan tekanan.. Ada masanya menangis depan KG berharap sangat semua masalah akan cepat selesai.. Ye, Ai ada kawan gelak dan kawan gaduh (KG).. Tapi setakat mana orang boleh faham masalah yang kita hadapi..'

Semangat Yang Hilang

As'salam.. Selamat pagi.. Cuti hari minggu pertama bulan feb 2017.. Dari minggu lepas Ai sibuk update blog Hakun Store dot com.. Hope Ai akan terus istiqomah niaga dan update blog.. Hehehe..
Semalam Ai balik rumah bapa.. Dari kecil Ai kurang rapat dengan bapa.. Ai lebih rapat dengan mak.. Ye la, Ai kan anak manja mak.. Bapa garang dan tegas dengan anak-anak.. Mak pula lebih bersikap penyayang dan memanjakan.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...