Di Bawah Langit Yang Sama

As'salam.. Apa khabar, kengkawan.. Dah nak hujung-hujung syawal ni, makin banyak rumah terbuka.. Dan ada juga yang buat majlis kenduri kahwin..
Bila anak bujang nak terbang, habis timbul urat tangan umi...

Masih Di Sini....

As'salam... Kengkawan apa khabar?? Ada yang masih mabuk lemang dan ketupat ke?? Ke ada yang mabuk Biskut Kacang... kuang..kuang..kuang.... Puasa 6 dah habis buat ke?? Ai, hari ni last puasa 6.. Esok boleh raya... hehehehe..
Stesen KTM Bagan Serai

Biskut Kacang Rindu

As'salam.. Selamat Hari Raya yang ke**...  hahahahaha.. Jap, nak kena kira dulu raya hari yang ke berapa?? Ok, raya yang ke-11.. hehehehe.. Kengkawan masih dalam mood raya ke?? Ai sebelum raya tak ambil cuti dan lepas raya pun tak ambil cuti.. Naik cuti raya, Ai bawa biskut raya yang buat ke opis.. Lepas tu, ada yang buat soalan misteri, "Ai tak ambil cuti langsung.. masa bila Ai buat kuih raya??".. hahahahahaha..

Satu Hari Di Hari Raya

As'salam... Salam Aidilfitri.. Apa khabar semua?? Dah puas ke melantak ketupat dan lemang?? Hehehehe.. Tahun ni, my family tak buat ketupat daun palas.. Buat nasi impit dan bihun sup.. Tapi ada lemang coz my brother-in-law memang meniaga lemang tiap kali raya.. So my sis masak rendang daging untuk dimakan dengan lemang dan nasi impit..

Terasing Dalam Sepi

As'salam... Apa khabar kengkawan?? Sehari sebelum raya ni, semua dah balik kampung ke?? Mesti tengah sibuk buat ketupat or bakar lemang, kan.. hehehehe.. Ai petang ni baru nak balik kampung.. kuang..kuang..kuang.. Memang hari-hari Ai balik kampung.. Ooowwwhhhh, ye.. Hari ni Ai kerja..
Errrmmmm... Boleh kira dengan jari, berapa orang je yang kerja hari ni.. Ada ke kengkawan yang kerja juga?? Bertabahlah ye.. Walaupun terasing dalam sepi, Ai tetap ceria.. hehehehe.. Ai memang sesaja taknak ambil cuti coz Ai nak simpan cuti untuk long vacation.. Tapi tak pasti lagi bila.. hehehehehe.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...