Bila Lelah, Pejamkan Mata....

As'salam.. Apa khabar semua?? Sorry lama tak mencoret.. Macam biasa, tak mencoret means Ai tengah ada masalah or sibuk.. huhuhu.. Bukan sebab takde idea, ye.. huhuhuhu...

Sudah Ku Tahu - Khai Bahar


Seringkali aku menduga
Seringkali ini terjadi
Segala rahsia sudah ku tahu
Rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
Segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
Segala yang ku korbankan tuk dirimu

***
Mengapa masih lagiku
Bediriku menunggu cintamu
Mengapa masih adamu
Menyakiti di siang malamku
Aku terima cintaku dipersiakan wooo !!!

Sayang !! 
Aku kau lupa
Aku kau luka
Tanpa kau sedar

Sayang !!
Selamat tinggal
Akukan pergi
Buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku SELAMANYA ...

Ulang ***




Nota Jari: Alamak, terlayan Khai Bahar la pula.. Sedap suaranya, nak nangis dengar lagu ni.. Muka pun encem.. (kurus puasa Ai.. huhuhuhu...)

Hani Lempengnya Hangus - Exist


Hani gadis metropolitan
Tahu serba-serbi
Falsafah dan seni juga menyanyi
Pandai ikut rentak

Hani gadis metropolitan
Banyak tinggi baca
Dan jejaki kota-kota dunia
Hidup ikut zaman

Tetapi sayang oh sayang
Dia tak pandai memasak

Oh goreng lempeng lempengnya hangus
Oh goreng lempeng lempengnya hancus
Oh goreng lempeng lempengnya haus

Oh perut ku kosong
(Oh dah bunyi keroncong)
(Apa nak buat)
(Oh namun begitu)
 Dia tetap ratuku

Oh dialah satu
Oh dia haniku
Oh dialah ratu
Oh dia haniku

Oh dialah satu
Oh dia haniku
Oh dialah satu
Oh dia



Nota Jari: Ni lagu sebenar Hani Lempengnya Hangus - Exist.. Lirik dalam entry sebelum ni, my mom ubah sikit untuk sesuaikan dengan Ai..

Lempeng Hangus...

As'salam... hehehe.. Ai bukan nak share cerita pasal resepi buat lempeng or kenapa lempeng hangus.. Tu tajuk salah 1 lagu kumpulan exist - Hani Lempengnya Hangus.. Dulu-dulu my mom suka mengusik Ai dengan menyanyi lagu ni tapi ditukar sikit liriknya..

"Ina, gadisku yang comel manja.. Banyak tinggi belajar.. Tahu serba serbi.. Tetapi sayang oh sayang.. Dia tak pandai memasak.. oh goreng lempeng, lempengnya hangus.. goreng lempeng, lempengnya hancus.. oh goreng lempeng, lempengnya haus.. Perutku kosong, udah bunyi keroncong.."
Tomyam seafood yang HM masak khas untuk Ai... hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...