Antara Lena & Terjaga

As'salam.. Apa khabar semua??? Harap sihat ye.. Hari ni Ai ambil cuti tahun.. Nak cuti panjang memang tak boleh sebab masih ada kerja.. So dapat sehari pun jadi la..

Antara lena dan terjaga, tahun 2016 dah nak sampai ke penghujungnya.. Macam tak percaya je, Ai masih bekerja di penang.. Hehehehe..

Senyuman Berlesung Pipit

As'salam... Salam Maulidur Rasul... Ye, masih dalam mood bercuti walaupun esok dah kena kerja.. Errrrmmm.. Siapa yang rasa nak cuti lagi esok, kita geng.. hahahaha..
Alkisahnya, cadang hari sabtu lepas nak bawa anak-anak bujang pergi jejalan tengok haiwan.. Singgah dulu makan tengah hari (rasa dah petang kut) kat belakang balai bomba taiping.. Orang tepen dan kerian mesti tau la, gerai makan ni.. Ai order ABC dan nasi separuh (lauk pilih kerang rebus dan sayur labu).. 

Hancur Aku - Estranged feat Fazura


apa khabar teman
ku perlu bicara
kerna aku hilang

tanpa kamu
apakah ertinya
kesemua ini
ku merindukan kehadiranmu

hancur. hancur aku
bila-bila saja
hancur, hancur aku
hancur. hancur aku
bila-bila saja
hancur, hancur aku

hoo.
apa khabar teman
ku tunggu bicara
harap engkau cari
diri aku

apakah ertinya
kesudahan ini
sepatutnya kau rindu
kehadiranku

hancur. hancur aku
bila-bila saja
hancur, hancur aku
hancur. hancur aku
bila-bila saja

hancur, hancur aku
bila engkau tiada (bila engkau tiada)
rindu kau bicara

hancur. hancur aku
bila teringatkan mu (oh teringatkankan mu)
hancur, hancur saja
bila inginkan mu
hancur aku
hancur aku

Rempit

As'salam.. Apa khabar semua??? Woooowww... Sekarang musim cuti sekolah.. Seronok ye duduk rumah.. Boleh golek-golek sepanjang hari.. hahahaha..

Jangan Mudah Menghukum

Assalammualaikum w.b.t.. Semua sihat??? Dah nak hujung tahun ni, mesti ramai yang sibuk kejar date line, kan.. Ai setakat ni masih boleh manage antara kerja hakiki, berniaga online, part-time blogging dan part-time officer clerk (hahahaha.. nama jawatan yang diberi sendiri oleh Ai.. En. Boss jangan marah, ye..)

Tidurlah Sayang

As'salam.. Apa khabar??? Ai??? Alhamdulillah, sihat walafiat.. Tetiba rajin mencoret sebab Ai terjumpa pic yang sesuai untuk tajuk entry ni... hahahaha..
Omak aiiihhhhh... Sedapnya dia tidur.. hehehe.. Ai sangat suka tidur.. Ada ke yang tak suka tidur??? Tidur tu pun suatu nikmat, tau.. 

Redha

As'salam.. Ai doakan semuanya sihat berada dalam rahmat Allah.. Ehhhhh... Jangan lah hairan pula.. Tuan blog terajin nak mencoret malam ni.. Tak on notebook pun.. Just guna smart phone asus je.. hahahaha.. Siap bagi tau brand lagi..

linzkushina dot com

As'salam.. Apa khabar kengkawan??.. Ai tengah excited ni.. hehehehe.. Dah lama pasang angan-angan nak beli domain.. Insya-Allah.. Lepas ni blog Ai akan guna domain dot com..

Besday 2016

As'salam kengkawan semua... Terima kasih yang tak terhingga Ai ucapkan kepada yang sudi wish besday di mukabuku Linz Kushina dan Rina Aielyu.. hehehehe.. Tamak betul, sampai 2 akaun mukabuku..  
 
Bukan tamak tau.. hehehehe.. Sebenarnya, LK akaun peribadi Ai dan RA pula akaun untuk Ai meniaga dan uruskan page perniagaan Ai.. Perniagaan masih lagi berdaftar atas nama Hakun Niaga (PG0382930-X)..  

Nihaoma???

As'salam.. Apa khabar semua?? Selamat cuti sekolah dan salam aidil adha.. Woooowwww.. Sekejap je masa berlalu.. Rasa baru je habis syawal.. Dah sampai zulhijjah pula.. Sebenarnya tengah sedih ni.. Kena bebel dengan KG gara-gara Ai tak suka pergi solat sunat hari raya.. 

Dia Milik Orang - Harry Khalifah


Mula di hari itu
Bila aku bertemu
Gadis sungguhnya ayu
Mata aku terpaku

Hati mula bertanya
Adakah dah berpunya
Lantas sekelip mata
Orang bersamanya
Rupanya dia...

Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang

Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang

Ramai sudahku temu
Tapi tiada yang satu
Gadis seperti itu
Satu dalam beribu

Sayangnya dah berpunya
Milik si kekasihnya
Boleh dipandang mata
Pandang seketika tapi ku tak mahu

Aku milik orang
Aku milik orang
Aku milik orang
Aku milik orang

Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang

Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang

Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang
Dia milik orang

Lagu & Lirik: Harry Khalifah 


Nota Jari: Terjebak pula dengar lagu ni... Gara-gara member opis yang suka pasang kuat-kuat lagu ni... huwahuwahuwa... 

Senyum: i-Sihat

As'salam.. Apa khabar semua.. Sorry minggu lepas tak sempat nak mencoret.. Minggu ni Ai sempatkan juga coz ada entry yang terlalu lama duk dalam draf.. hahahaha... Jangan marah aaaaaaa.....
Bulan lepas Ai plan bulan ogos nak berulang kerja naik komuter tapi selepas buat test perjalanan, Ai terpaksa batalkan niat tu.. Coz lebih penat daripada Ai ride setiap hari.. 1st nak kena keluar ke stesen komuter pukul 6am coz nak kena naik komuter pukul 6.21am.. Kos RM5 sehala.. Then sampai butterworth pukul 7am.. Kena menapak pula ke jeti dan tunggu feri.. Kos feri RM1.20.. Haaahhhhh... Jangan lupa sediakan duit syiling..

Bundle Online

As'salam.. Salam Zulkaedah.. hehehe.. Syawal dah habis, tapi Ai masih lagi buat biskut kacang setiap hari minggu.. Ada kengkawan opis nak order tapi Ai tak tau nak jual kira macamna?? Ai seronok buat sebab ada yang sudi makan.. Nanti kalau dorang dah jemu, Ai nak try buat biskut lain pula.. hahahaha..
HK menggayakan seluar bundle acik Dhia Faira dan Magic Stroller yang umi jual...
Minggu ni, rasa semangat nak jejalan coz Magic Stroller dah sampai.. hehehe.. Penat tau nak kejar HK.. Dia lari macam lipas kudung.. huhuhu.. Kalau nak dukung, badan HK macam nak sama saiz dengan Ai je.. Inilah dilema ibu-ibu yang bersaiz kecik molek macam Ai.. Anak pula ikut baka ayahnya, so memang nampak umi macam kakak sulong la.. kuang..kuang..kuang.. Kepada yang berminat untuk beli stroller macam ni, boleh contact owner Hakun Niaga: 019-3201012 (Ai lah orangnya)..

Di Bawah Langit Yang Sama

As'salam.. Apa khabar, kengkawan.. Dah nak hujung-hujung syawal ni, makin banyak rumah terbuka.. Dan ada juga yang buat majlis kenduri kahwin..
Bila anak bujang nak terbang, habis timbul urat tangan umi...

Masih Di Sini....

As'salam... Kengkawan apa khabar?? Ada yang masih mabuk lemang dan ketupat ke?? Ke ada yang mabuk Biskut Kacang... kuang..kuang..kuang.... Puasa 6 dah habis buat ke?? Ai, hari ni last puasa 6.. Esok boleh raya... hehehehe..
Stesen KTM Bagan Serai

Biskut Kacang Rindu

As'salam.. Selamat Hari Raya yang ke**...  hahahahaha.. Jap, nak kena kira dulu raya hari yang ke berapa?? Ok, raya yang ke-11.. hehehehe.. Kengkawan masih dalam mood raya ke?? Ai sebelum raya tak ambil cuti dan lepas raya pun tak ambil cuti.. Naik cuti raya, Ai bawa biskut raya yang buat ke opis.. Lepas tu, ada yang buat soalan misteri, "Ai tak ambil cuti langsung.. masa bila Ai buat kuih raya??".. hahahahahaha..

Satu Hari Di Hari Raya

As'salam... Salam Aidilfitri.. Apa khabar semua?? Dah puas ke melantak ketupat dan lemang?? Hehehehe.. Tahun ni, my family tak buat ketupat daun palas.. Buat nasi impit dan bihun sup.. Tapi ada lemang coz my brother-in-law memang meniaga lemang tiap kali raya.. So my sis masak rendang daging untuk dimakan dengan lemang dan nasi impit..

Terasing Dalam Sepi

As'salam... Apa khabar kengkawan?? Sehari sebelum raya ni, semua dah balik kampung ke?? Mesti tengah sibuk buat ketupat or bakar lemang, kan.. hehehehe.. Ai petang ni baru nak balik kampung.. kuang..kuang..kuang.. Memang hari-hari Ai balik kampung.. Ooowwwhhhh, ye.. Hari ni Ai kerja..
Errrmmmm... Boleh kira dengan jari, berapa orang je yang kerja hari ni.. Ada ke kengkawan yang kerja juga?? Bertabahlah ye.. Walaupun terasing dalam sepi, Ai tetap ceria.. hehehehe.. Ai memang sesaja taknak ambil cuti coz Ai nak simpan cuti untuk long vacation.. Tapi tak pasti lagi bila.. hehehehehe.. 

Biskut Butter Damai

As'salam... huhuhuhu... Sedihnya.. Tanpa sengaja Ai terdelete entry Biskut Kacang Rindu.. huhuhu.. Nak nangis.. Penat tau nak kena buat lain entry tu.. hukhukhukhuk... 

Apa-apa pun, wahhhhh... Semakin dekat nak raya semakin rajin pula tuan blog buat entry  pasal kuih raya.. hahahaha... Ai memang tak gemar memasak lauk pauk tapi suka la juga buat biskut dan desert.. Coz buat biskut dan desert tidak seremeh memasak lauk pauk.. Dan lagi pun tak perlu pegang pisau.. Ai fobia sikit dengan benda-benda tajam coz masa umur 5 tahun, ibu jari kiri Ai luka kena parang.. Berparut juga la ibu jari Ai dan memang nampak kesan parut tu setiap kali cop ibu jari kiri... hehehehehe..

Biskut Butter Susu

As'salam... Tetiba rajin pula update blog.. hehehehe.. Sepatutnya Ai kena buat entry yang ni dulu.. Coz ni la sebab Ai terpaksa rela merajinkan diri untuk buat biskut raya.. Ai ada sebut dalam entry Biskut Kacang Rindu... Mencari resepi di mukabuku coz nak guna susu yang HB tak nak minum.. Terjumpa resepi biskut makmur susu yang tak perlu dibakar yang di'share' oleh sorang kenalan..

Sudah Ku Tahu

As'salam... Sesaja nak tunjuk headphone yang Ai baru beli... hehehehehe... Dah lama mengidam nak beli ni.. Hari minggu tadi, Ai ajak HM pergi beli.. Sesekali nak reward diri sendiri.. Headphone yang lama, Ai beli masa kerja di UPNM.. Masih elok lagi dan masih boleh berfungsi cuma spannya dah koyak.. Kali ni beli jenis lain sikit tapi still brand philips..

Buat Seorang Kekasih - SLAM



Oh sepi terasa
Setelah cinta pudar di hati
Tak mungkin dapat ku melupakan
Kerana dialah kekasihku

Dan di saat ini
Ku masih terus menyintaimu
Melupaimu tak mungkin ku mampu
Terdengar suaramu memanggilku

*
Dahulu kita sungguh mesranya
Bergurau senda saling menyayang
Kita berjanji sumpah setia
Hingga ke akhir hayat ingin bersama

Kita merancang, Tuhan tentukan
Tiba masanya, kau pergi tak kembali

Tinggal aku keseorangan
Tiada lagi gurau sendamu
Siang malam sepi ku rasa
Aku rindu kemesraanmu

ulang *

Ku terkilan hajat tak sampai
Kasih putus di tengah jalan
Tinggal aku keseorangan
Tiada lagi gurau sendamu



Nota Jari: Terlayan Zamani la pula.. hehehehe.. KG tanya Ai tuju lagu ni untuk siapa??? Errrrmmm.. Ntah la, sesaja layan sebab best.. kuang3...

Tika & Saat Ini....

As'salam.. Apa khabar kengkawan?? Errrrmmmm... Kali ni, Ai nak bebel pasal apa pula ye?? Takde cerita menarik pun.. Cuma tengah boring tunggu atam datang ambil Ai.. hehehehe..

Tak habis lagi dengan dugaan masalah motor.. Ok, start semalam Ai pinjam motor atam untuk berulang kerja.. Alhamdulillah.. Tak semput macam ego.. Cuma semput sebab Ai kurang cekap bawa motor gear.. Ye la, dah bertahun duk bawa ego kesayangan Ai.. hehehehe..

Di Luar Kemampuan....

As'salam... Apa khabar?? Semalam hari guru dan hari lahir arwah mak.. hukhukhuk.. So Ai nak wish selamat hari guru kepada semua cikgu cikgi.. Bagi Ai, guru pertama Ai adalah arwah ibu yang mengajar Ai mengenal huruf coz Ai tak masuk tadika.. Guru kedua Ai adalah bapa yang mengajar Ai batas-batas pergaulan... Guru ketiga Ai adalah ujian Allah yang banyak mengajar Ai tentang sikap manusia, kesabaran, kekuatan dan juga belajar tentang hikmah disebalik setiap dugaan dan kejadian..
 

Pasti...

As'salam... Hari ni Ai dah masuk kerja.. Tak jadi EL 2 hari coz malam tadi budak pomen tu datang hantar motor sampai depan pintu rumah.. Haaaaahhh.. Ambik kau.. Dia nak suruh Ai cepat pergi kerja la tu.. Baru fefeeling nak golek-golek lama kat rumah dengan si bulat Ai.. hehehehe..

Takdir Dan Waktu....

As'salam.. Apa khabar semua?? Hehehe.. Ai sihat walafiat.. Baru lepas excercise tolak Ego.. huhuhuhu.. Basah mandi peluh juga la dibuatnya..

Bila Lelah, Pejamkan Mata....

As'salam.. Apa khabar semua?? Sorry lama tak mencoret.. Macam biasa, tak mencoret means Ai tengah ada masalah or sibuk.. huhuhu.. Bukan sebab takde idea, ye.. huhuhuhu...

Sudah Ku Tahu - Khai Bahar


Seringkali aku menduga
Seringkali ini terjadi
Segala rahsia sudah ku tahu
Rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
Segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
Segala yang ku korbankan tuk dirimu

***
Mengapa masih lagiku
Bediriku menunggu cintamu
Mengapa masih adamu
Menyakiti di siang malamku
Aku terima cintaku dipersiakan wooo !!!

Sayang !! 
Aku kau lupa
Aku kau luka
Tanpa kau sedar

Sayang !!
Selamat tinggal
Akukan pergi
Buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku SELAMANYA ...

Ulang ***




Nota Jari: Alamak, terlayan Khai Bahar la pula.. Sedap suaranya, nak nangis dengar lagu ni.. Muka pun encem.. (kurus puasa Ai.. huhuhuhu...)

Hani Lempengnya Hangus - Exist


Hani gadis metropolitan
Tahu serba-serbi
Falsafah dan seni juga menyanyi
Pandai ikut rentak

Hani gadis metropolitan
Banyak tinggi baca
Dan jejaki kota-kota dunia
Hidup ikut zaman

Tetapi sayang oh sayang
Dia tak pandai memasak

Oh goreng lempeng lempengnya hangus
Oh goreng lempeng lempengnya hancus
Oh goreng lempeng lempengnya haus

Oh perut ku kosong
(Oh dah bunyi keroncong)
(Apa nak buat)
(Oh namun begitu)
 Dia tetap ratuku

Oh dialah satu
Oh dia haniku
Oh dialah ratu
Oh dia haniku

Oh dialah satu
Oh dia haniku
Oh dialah satu
Oh dia



Nota Jari: Ni lagu sebenar Hani Lempengnya Hangus - Exist.. Lirik dalam entry sebelum ni, my mom ubah sikit untuk sesuaikan dengan Ai..

Lempeng Hangus...

As'salam... hehehe.. Ai bukan nak share cerita pasal resepi buat lempeng or kenapa lempeng hangus.. Tu tajuk salah 1 lagu kumpulan exist - Hani Lempengnya Hangus.. Dulu-dulu my mom suka mengusik Ai dengan menyanyi lagu ni tapi ditukar sikit liriknya..

"Ina, gadisku yang comel manja.. Banyak tinggi belajar.. Tahu serba serbi.. Tetapi sayang oh sayang.. Dia tak pandai memasak.. oh goreng lempeng, lempengnya hangus.. goreng lempeng, lempengnya hancus.. oh goreng lempeng, lempengnya haus.. Perutku kosong, udah bunyi keroncong.."
Tomyam seafood yang HM masak khas untuk Ai... hehehe

Sufina....

As'salam.. Pagi ni, Ai drive datang kerja coz HM nak guna motor.. So hari ni, Ai sempat sampai opis sebelum pukul 8am.. Yeeaaaaa... Hari ni boleh la Ai balik pukul 5pm.. Tapi kena singgah jumpa kawan kejap..

Entah macamna, tetiba je pagi tadi teringat kenangan cintun masa sekolah dulu.. Pengalaman cintun yang kedua.. Yang 1st, belum sampai mood nak cerita.. hahahaha.. Ok, 2nd love ni dengan budak muda 2 tahun dari Ai.. Muka dia sweet sangat, tinggi lampai.. Tingginya 182cm.. Kulit hitam manis.. Kalau tengok dia senyum, memang melted lah.. hehehehe.. Dah nama pun cintun, kan.. Memang angau lah jawabnya..


Untukmu Ibu - Exist (1992)


Oh ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini
Masih belum sempat
Ku buktikannya
Padamu ibu tersayang
Ku curahkan rasa hati

Ku tatapi
Potret mu berulang kali
Ku renungkan
Kalimah yang diberi

Tuhan yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka…
Diantara kekasih-kekasih
Mu oh ibu
Kau kasih sejati

Ku taburkan doa
Untuk mu ibu
Ampuni lah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu…

Saat ini
Ku teruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu

Corus

Tuhan yang esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka…
Diantara kekasih-kekasih
Mu oh ibu

Kau kasih sejati
Ku taburkan doa
Untuk mu ibu

Ampuni lah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu…
Ibu…
Kini aku
Hilang tempat mengadu

Oh ibu
Damailah engkau disana
Ku taburi doa mewangi
Hadiah dari anak mu
Ibu…



Nota Jari: Rindu nak peluk mak...

Mencari Cinta Sejati...

Masih wujudkah cinta sejati???
Pengalaman lalu mengajar diri agar tidak mengejar cinta..
Pengalaman menjadikan diri lebih berhati-hati memilih cinta..
Tapi setelah sekian lama..
Hati mula berasa kekosongan..

Salahkah diri andai mengejar cinta sejati??
Salahkah diri andai mengharapkan wujudnya cinta di dalam hati??
Cinta yang paling agung...
Cinta yang memberi bahagia..
Cinta yang mendamaikan jiwa..
Cinta yang memimpin diri ke syurga Allah..

Bukan Baik Cuma Tak Jahat

As'salam.. Ai tak sedap hati la.. huhuhu.. Tengah risaukan sesuatu ni.. Bila cerita pada HM, dia kata perkara kecil je.. Sembang dengan pakcik pun pakcik kata perkara kecil.. Eerrrmmmm.. Ai je ke yang susah hati tak bertempat??

Sedekahkan Pahala

As'salam.. Kali ni nak share kisah yang Ai copy paste dari mukabuku.. Bagi kengkawan yang telah kehilangan orang tersayang macam Ai, boleh la ambil pengajaran dan mulakanlah mendoakan mereka.. Ingat semasa hidup kita boleh merayu minta bantuan ke hulu ke hilir.. Tapi bila kita dah 'berpindah ke sana', hanya doa anak  yang soleh / solehah dapat membantu kita...

Diyang....

As'salam.. Hari ni rasa frust sikit.. Masih gagal bertukar.. Tapi tu memang dah dijangka.. Cuma sedikit terkilan coz nama Ai takde dalam list panggilan interview kerja yang Ai mohon.. Pasrah dalam keterpaksaan..

Balasan Janji Palsumu - Leon

                                         



Nota Jari: Suka sangat dengar lagu ni.. Nanti ada mood Ai story ye.. Buat masa sekarang layan dulu lagu ni untuk ambil mood frust.. kuang..kuang..kuang...

Ambil Nombor?????

As'salam.. Malam ni kurang sikit sakit kepala.. huhuhu.. Satu hari asyik baring je.. Sekejap-kejap HK datang peluk dan kiss Ai.. Mujurlah dia tak buat perangai.. Errrrmmm.. Tajuk entry kali ni pelik kan?? Nak ambil nombor apa pula?? Huhuhu.. Ok, macam ni ceritanya.. Pagi tadi ada kawan lama Ai call..

Panas: Sakit Kepala

As'salam... Ai sakit kepala dari pagi semalam.. Masa pergi kerja ok je.. Sampai opis rasa letih semacam dan sakit kepala.. Ai akan tempek kool fever kat dahi setiap kali sakit kepala.. Memang rasa nak tidur je.. Then punyalah azab nak tunggu waktu balik.. Rasa nyesal je datang kerja.. huhuhu.. Balik kerja singgah juru coz dah janji nak dating dengan HM.. Semua orang pandang semacam je tengok Ai.. Mujurlah HM ni sporting..

Rahsia Pohon Cemara

As'salam.. Semalam Ai story tangkap leleh.. Hari ni, Ai nak story kisah cinta premature Ai.. hehehe.. Bukan cinta monyet ye, coz cerita ni masa Ai di matrikulasi tahun 2001..

Rindu Datang Lagi...

As'salam.. Selsema melanda.. Rasa nak demam.. Mungkin cuaca panas sangat kebelakangan ni.. Errrmmm.. Mata kanan asyik bergerak je.. Dulu itu tanda my mom rindukan Ai.. Ai akan cepat-cepat call mak.. Tapi sekarang siapa yang nak rindu pada Ai??

Bila rasa tak sihat, mesti Ai rasa sedih..  Teringat kenangan dengan mak.. Rindu nak dengar suara mak.. Rindu nak mak picit kepala.. Rindu nak mak usap rambut.. Rindu nak baring di riba mak.. Rindu nak mak tarik mulut Ai, setiap kali Ai merajuk..

Si Rambut Kerinting

As'salam.. Apa khabar?? Ada yang selsema or tak sihat?? Alololo.. Ciannya.. Pergi klinik ye.. Dah sembuh nanti cuba amalkan mandi sebelum subuh.. Coz mandi sebelum subuh ada banyak kelebihan; antaranya adalah meningkatkan sistem immune badan.. Insya-Allah...

Kisah Rumah Tangga......

As'salam.. Huuurrmmmm... Leganya.. Sekarang dah tak sibuk sangat.. So badan takde lah letih sangat.. Masalahnya bila tak letih, mata pun lambat la mengantuk.. Disebabkan tak berapa sibuk, so esok Ai ambil cuti 2 hari.. Rasa lebih seronok golek-golek kat rumah dengan baby HK daripada pergi kerja.. hehehe..

Ok, nak story sikit.. Sejak duamenjak ni, Ai suka sangat follow luahan di page Kisah Rumah Tangga (KRT).. Macam-macam cerita yang ada.. 



Kenapa Ai????

As'salam.. Apa khabar semua?? Errrmmmm... Last week Ai rasa down sangat.. Biasalah hidup mesti ada gembira dan air mata.. Mungkin sebab dah lama tak buat solat sunat taubat.. Ye la, setiap hari mesti ada kesilapan yang kita dah buat.. So kena didik diri untuk buat solat sunat taubat secara berkala.. Barulah hati akan tenang.. Insya-Allah..

Biasa bila ada masalah, Ai akan pendam je.. Tapi last week, sembang-sembang dengan my pakcik.. Pandai pula dia korek.. Ceehhhh.. Tapi Ai tak cerita semua la.. Bahaya betul.. Agaknya sebab dia dah berusia jadi pandai tackle Ai untuk bercerita.. So lepas ni kena lebih berhati-hati.. Coz macam yang Ai selalu tulis dalam blog, bukan semua masalah boleh dikongsi dengan dunia.. Ada yang perlu dipendamkan, biarlah hanya Ai dan Allah sahaja yang tahu..

Sembang Kosong...

As'salam.. Apa khabar kengkawan semua?? Harap semuanya sihat.. 22/02 yang lepas adalah hari ulang tahun kelahiran HM.. hehehehe.. So dikesempatan ini Ai nak wish belated birthday to HM dengan ucapan; "SELAMAT BERTAMBAH UMUR.. BERUSAHALAH MENCARI BEKAL UNTUK AKHIRAT DISAMPING MENCARI BEKAL UNTUK DUNIA.."


Gerimis Pagi

"Adik.. Lama tak nampak adik.." Sapaan dari penunggang motor yang berhenti di sebelah Ai.. 

Ok, nak masuk mood hitam putih kejap.. Nak kena flash back beberapa bulan yang  lepas.. Pagi tu, langit nampak lebih gelap dari biasa.. HM suruh Ai pakai baju hujan tapi Ai tak nak coz masih belum hujan.. Sampai je simpang 5, gerimis dah mula turun tapi Ai masih lagi berdegil tak nak pakai baju hujan.. Hujan mula turun dengan lebat masa Ai sampai di simpang parit buntar.. Nak tak nak, Ai terpaksa juga berhenti untuk pakai baju hujan..

Online Bookcafe

As'salam.. Wah, rajin pula tuan blog ni buat entry baru.. hehehe.. Actually dah dekat 2 bulan draf entry ni.. hahaha..
Ok, nak cerita ni.. Ai adalah agen jualan buku-buku terbitan PTS.. Buku terbitan lain pun, Ai jual juga.. hehehe..


Tolong Diri, Tolong Yang Lain

As'salam... Ada yang tertunggu-tunggu entry baru ke?? hehehe.. Sorry, sebenarnya ada banyak story yang Ai nak share.. Tapi takde masa nak mencoret.. Nak curi-curi buat entry masa lunch pun tak sempat.. Online business pun Ai tak sempat nak 'run'.. Rasa nak extra time lebih daripada 24 hours perday.. huhuhuhu.. 
 

The Another Half Of Me

As'salam.. Apa khabar?? Hepi besday kepada kawan-kawan yang sambut besday pada 10/01.. Tarikh istimewa Ai dan HM..


9th Anniversary...
Sedar tak sedar, dah 9 tahun menjadi suri HM.. Bermacam-macam dugaan yang dilalui.. Alhamdulillah, masih bertahan dan bahagia dengan kehadiran 2 orang putera..
Pada mulanya bukan mudah untuk menyesuaikan diri.. Almaklumlah, Ai tak bercinta, coz Ai nak kawin dengan lelaki yang sayang Ai macam my mom sayang Ai or lebih lagi.. So Ai buat keputusan untuk berkahwin dengan HM coz nampak dia sayang dan cintakan Ai macam my mom sayang Ai.. Dia faham tindak tanduk Ai, sama macam my mom faham isi hati Ai.. Ai nekad terima HM kerana Ai bergantung pada sayangnya dia pada Ai.. Ai tak nak bercinta sebelum kahwin coz dah serik putus cinta dan dipermainkan..

Azam 2016

As'salam... Sedar tak sedar, dah 7 hari kita menyambut tahun baru.. Antara soalan yang popular setiap kali tahun baru;
1~> Apa azam untuk tahun ni??
2~> Azam tahun lepas tercapai tak??

Bagi Ai yang dah bertahun-tahun carry foward azam ni pun still ada juga azam baru.. Ok nak cerita azam yang carry forward dulu.. Ai simpan azam ni dari tahun 2006.. Means dah 10 tahun.... ffffuuuuuuhhhhh... Lama gilerrrr!!! Errrrmmm.. Bukan azam nak kurus, ye.. Coz Ai memang dah sedia kurang lemak.. hahahaha... Azam tu tak lain tak bukan, azam untuk mendapat pekerjaan sebagai pegawai dengan menggunakan ijazah yang ada.. Azam yang kedua, Ai carry forward since tahun 2013.. Iaitu azam untuk posting lebih dekat dengan rumah.. Dan 1 azam baru yang Ai plan dari hujung tahun lepas.. hehehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...