Setting Emergency Contact Number for Android

As'salam... Pernah tak kengkawan terfikir dengan aplikasi android yang canggih ni, ada lock screen (password or pattern).. Macamna jika berlaku kecemasan??? Macamna orang nak contact family kita??

Ai selalu terfikir hal ni.. Bukanlah nak berfikiran negatif tapi macam-macam boleh berlaku sepanjang perjalanan Ai yang hampir 80km sehala.. huhuhu... Setiap kali ada trailer or kenderaan besar memotong Ai, mesti tengok sebelah tengah trailer.. huhu.. Bahaya betul, memang muat masuk bawah tu.. Sebab tu la kita selalu dengar motosikal termasuk bawah trailer..
contoh: Lock screen tanpa no kecemasan waris...

Isu Viral

Al-kisahnya, sebelum raya ritu kan ada viral kisah bapa tunggal gigih bawa anak-anak pulang beraya menaiki motosikal dari selangor ke penang.. So Apis (adik Ai) bagi cadangan supaya Ai pun viralkan kisah Ai.. huhu.. Masalahnya bukan bapa tunggal tu yang viralkan kisah dia.. Tapi orang sekeliling yang tengok dan viralkan..

Lain dengan kisah Ai.. Ai berulang setiap hari dan dah jadi rutin.. Lagi pun sepanjang perjalanan bukan ada yang berhenti tanya buat banci or apa-apa.. So memang tak kan ada yang tahu, sebab beban tu tak nampak secara zahir..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...