Rindukan Belaian

Assalammualaikum... Minggu lepas Ai betul-betul takde mood.. Permohanan pertukaran Ai masih gagal... Kecewa sangat-sangat.. Kerana target Ai, jun bulan terakhir Ai berulang jauh.. Coz sekarang dah setahun sebulan Ai berulang dari kampung...

Penatnya hanya Allah yang tahu.. Orang hanya nampak kekuatan semangat Ai.. Tapi tak sorang pun faham kepenatan yang Ai tanggung.. Rasa betul-betul terbeban sekarang ni..

Mencari Sisa Kekuatan....

Rasa berdebar menunggu keputusan e-tukar.. Memang Ai tau takde harapan untuk dapat tukar... Coz takde kekosongan di tempat yg Ai pilih... Tapi Ai dah rasa letih sangat.. Rasa penat sangat dah sekarang ni..

Errmm... Pomen geleng kepala tengok Ego.. Katanya banyak sangat dah yang perlu diganti dan service.. Nasib baik tadi pomen cuma repair sikit je.. So Ai masih mampu nak bayar.. Katanya Ego perlukan major service.. Tapi kosnya, Ai pula yang tak mampu.. Then pomen pesan, jangan bawa Ego laju-laju..

Bersabarlah Duhai Hati

Assalammualaikum dunia... Apa khabar semua?? Coretan kali ni, Ai nak story kisah Ai berulang naik motor.. 

Asalnya memang dari tahun lepas lagi Ai nak berulang dengan motor coz dah tak mampu tanggung kos minyak dan tol.. Tapi family melarang kerana motor Ai (Ego) dah 2tahun takde road tax.. Tapi tahun ni, Ai memang terpaksa berulang dengan motor coz dah habis duit simpanan untuk cover kos.. 

Kerani Siswazah....

Halllloooooo.... hehehe... Ai dah lama nak story tentang tajuk ni... Ni Ai curi peluang masa rehat.. Kebetulan lunch ari ni, dorang lupa nak ambil order makan untuk Ai... huhu.. Cuti sekolah, kantin sekolah tak buka.. So ber'diet' je lah tengah hari ni ye.. Lagi pun minggu depan dah mula puasa.. So sabar je lah...

Errmmm... Sebenarnya memang banyak cerita yang Ai nak story.. Sepanjang pejalanan duk plan nak tulis entry tajuk Kerani Siswazah (cabaran siswazah yang bekerja sebagai kerani), Ganjaran sebalik Dugaan (setiap ujian pasti ada ganjarannya), Jaga Lidah (nak story tentang menjaga tutur kata dalam perbualan) dan beberapa tajuk lagi...



Jiwa Menulis...

Assalammualikum... Ada ke yang menunggu-nunggu coretan terbaru Ai... hehehe.. Nak perasan kejap...

Actually, Ai masih hutang 1 story tentang hari pengembumian bonda.. Tak tau la bila nak buat entry tu.. Bukan apa, bila Ai nak tulis je mesti Ai nangis.. huhuhu.. Masih segar dalam ingatan kesengsaraan yang bonda lalui.. So Ai pun tak pasti bila dapat share story tentang tu...

Setting Latest Comment di Page

Tadi masa duk layan muka buka, tetiba ternampak ada yang tanya macam mana nak setting supaya latest komen di page berada di atas.. So tak de la penat nak scroll ke bawah dan terlepas pandang customer minta pm.. (walaupun page tak boleh pm customer dulu, tapi memang kerap customer minta kita pm dulu.. huhu)
Ai bukanlah pandai sangat bab ict ni.. Tapi Ai nak share ilmu yang tak seberapa ni.. Mulanya Ai nak reply kat status orang yang bertanya tu.. Tapi bila dah buat  screenshot langkah-langkah yang diperlukan,  Ai tak jumpa la pula cari balik siapa yang bertanya.. huhuhu... Silap Ai screenshot dulu..
Oklah, ni langkah simple dari Ai yang bukan pakar ye..
1st - kena log in guna internet.. Nak masuk muka buku memang guna internet.. huhuhu... Ai maksudkan kena log in guna pc.. Klu nak guna tab pun boleh.. Tapi kena log in guna browser or crhome, ye..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...