Saturday, 6 December 2014

Medicine Nurser...

Tengok tajuk macam risau je... hehehe.. okit, Ai bukan nak story tentang ubat-ubatan.. Ai cuma nak share story tentang pentingnya penggunaan alat bantuan untuk memaksa baby HK makan ubat.. huhuhu..
Yang sudu hijau tu, Ai beli tahun lepas.. Senang nak sukat ubat cecair untuk HB.. Masa HB kecik-kecik dulu, kalau demam dapat ubat mesti dapat syringe sekali.. Then tahun lepas, dengan tak sengaja ternampak sudu hijau ni kat guardian.. So sejak ada menda alah tu, Ai memang tak ambil dah syringe yang disediakan..

Baby HK sejak berumur 6 bulan, kerap pula demam.. huhu.. Boleh kata tiap bulan mesti ada demam.. Klinik kesihatan yang Ai pergi, tak bekalkan syringe.. So terpaksalah guna syringe HB yang masih belum digunakan.. Almaklumlah, tak kan nak guna sudu hijau tu.. Nak buka mulut pun dia tak nak.. Ermmm.. Ai tak pernah masukkan ubat dalam botol susu.. Tak tau la, kut orang lain masukkan ubat dalam botol susu.. 

Jejalan kat mydin mall parit buntar ritu, ternampak la medicine nurser ni.. Dah lama la mengidam nak beli.. Akhirnya, hari ni dapat juga beli.. Tapi Ai tak test lagi coz baby HK tengah sihat walafiat je sekarang ni..
Ni lah part dalam medicine nurser.. Yang bestnya siap ada puting.. So nampak macam mudah sikit nak sumbat ubat dalam mulut baby HK dan paksa makan ubat.. hehehe.. 


Nota ari: Okit, sekian saja story Ai tentang menda yang Ai tak expert ni.. Esok lusa Ai sambung story tentang business online Ai pula.. :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...