Pergi Tak Kembali...

Seperti yang Ai pernah coretkan dalam entry yang terdahulu, my mom disahkan mengidap kanser tulang.. Entry kali ni Ai nak share pemergian mak yang Ai kasihi..
14 Disember 2014
Ai ajak hubby balik rumah mak.. My sis dari hari jumaat ada kat rumah mak coz Atam (adik kedua Ai) dan Mtam nak pergi kenduri kat KL hari minggu tu.. Tak lama lepas Ai sampai, my sis pun beransur untuk balik.. Tiba-tiba, mak sesak nafas.. Mak minta Asu (adik bongsu Ai) menghalakan kipas kepadanya.. Mak minta membetulkan kedudukannya kerana mak teramat sukar untuk bernafas.. Then mak minta HM tolong urutkan perutnya.. Ai pula mengusap dada mak.. 

Mencari Kesempurnaan Dalam Kekurangan....

Dah muakkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dah penat sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rasa nak menjerit... Nak luahkan semua yang terpendam tapi Ai tak mampu atau lebih tepat lagi tak boleh... Walaupu perit untuk ditelan tetap terpaksa ditelan.. Walaupun terlalu pahit untuk diteguk, tetap perlu diteguk....
Adakalanya tertanya-tanya... Kenapa Ai masih hidup sehingga hari ini?? Pasti ramai yang tertanya-tanya kenapa itu, kenapa ini dan tak kurang juga yang bagi pendapat dan cadangan begitu dan begini.. Namun hakikatnya, persoalan dan cadangan yang diberikan tidak bersesuaian untuk mengatasi masalah yang Ai hadapi..

Medicine Nurser...

Tengok tajuk macam risau je... hehehe.. okit, Ai bukan nak story tentang ubat-ubatan.. Ai cuma nak share story tentang pentingnya penggunaan alat bantuan untuk memaksa baby HK makan ubat.. huhuhu..
Yang sudu hijau tu, Ai beli tahun lepas.. Senang nak sukat ubat cecair untuk HB.. Masa HB kecik-kecik dulu, kalau demam dapat ubat mesti dapat syringe sekali.. Then tahun lepas, dengan tak sengaja ternampak sudu hijau ni kat guardian.. So sejak ada menda alah tu, Ai memang tak ambil dah syringe yang disediakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...