Perniagaan Online!!!

Sebenarnya dah lama Ai berminat dan bercadang untuk memulakan perniagaan.. Since dari 2007 lagi.. Ai juga pernah menghadiri kursus untuk memulakan perniagaan.. Tapi masalah yang Ai hadapi, Ai tidak mempunyai modal.. So terpaksalah Ai melupakan hasrat tu walaupun permohonan Ai untuk menjadi francais sebuah syarikat dobi berjaya pada tahun 2008.. Kerana pinjaman hanya diberikan 90% sahaja..

Keinginan untuk berniaga tidak pernah padam.. Setiap hari, ada sahaja idea untuk memulakan perniagaan.. Namun seperti biasa kengkangannya adalah modal.. 

Pada minggu lepas, Ai telah mengorak langkah untuk memulakan perniagaan online sebagai agen dropship.. Idea menjadi agen dropship telah disarankan oleh seorang rakan yang mengerti kesulitan yang Ai hadapi.. Tujuan Ai menjadi agen dropship bukanlah untuk mencari keuntungan, cuma berharap dapat cover kos perjalanan Ai ke tempat kerja.. Tak dapat cover banyak, sikit pun jadilah... huhuhu.. Ye lah, hampir separuh gaji Ai diperuntukkan untuk kos minyak dan tol.. Permohonan tukar pula, ketua jabatan luluskan dengan pengganti datang serentak.. Maksudnya tak benarkan bertukarlah.. huhuhu...

RAHSIA SURAH AL-FATIHAH

(1) - AL-FATIHAH Baca 14 kali sebelum tidur : Suami dan anak-anak akan mengingati kita selalu

(2) - AL-FATIHAH Baca 41 kali tiup dalam air dan minum serta buat air mandian:Melepas--kan rasa sakit dalaman

(3) - AL-FATIHAH Baca 7 kali dan usap di kepala setiap pagi dan sekali sebelum tidur.Kepada orang berpenyakit mental

Pengalaman Temuduga: LHDN vs KASTAM..

Kali ni nak story sad story..huhuhu.. Actually, awal tahun ritu  dalam awal bulan februari, Ai dapat interview di LHDN sebagai pegawai penaksiran.. Masa tu Ai pregnant 8 bulan.. Saja try, kut-kut ada rezeki baby.. Then pertengahan oktober ritu, Ai dapat interview penguasa kastam pula.. Tapi nasib masih belum menyebelahi Ai.. Very sad but Ai akan cuba story in details pengalaman berharga ni untuk tatapan kengkawan.. Dan mungkin berguna kepada viewers blog Ai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...