Review: MALISH Breast Pump

Ok, sorry coz lambat buat review tentang pump baru Ai ni.. Errmm, lambat ke?? hehehe.. Sebelum nak review tentulah kena cuba try test dulu sebulan, sekurang-kurangnya.. 

Entry Ceritaku: Breast Pump, Ai ada kata nak sangat beli rechargeable breast pump.. Akhirnya, dapat juga beli breast pump electric.. Ai beli online di momsbreasfeeding.. Harga yang terbaik selepas puas servey.. hehe.. Item pos ke opis coz opis Ai berada di ZON A dalam senarai pos laju..
Buat payment 11.06.2014, esoknya barang sampai..
 Ni lah yang ada dalam package yang Ai beli.. Memang puas hati la..
Terus caj bateri, tak sabar nak rasmikan..
Terus sterilize rendam dengan air panas dan pureen liquid..







Setakat sebulan lebih Ai dah guna ni, Ai memang berpuas hati la.. Bunyinya macam kuat juga la (vibratenya) tapi takde pula kengkawan opis komplen bunyi bising.. So mungkin perasaan Ai je kut.. hehehe..

Biasanya, Ai akan buat 2-3 kali sesi pumping dalam sehari.. Pepagi sampai opis, Ai terus buat perahan pertama.. Then tengah hari antara 12.30 to 1.30pm (before azan zuhur) Ai akan buat perahan kedua.. Yang last, Ai akan buat pukul 4.30pm iaitu sebelum azan asar...

Tapi bulan puasa ni, jadual berubah sikit sebab Ai masuk kerja pukul 7.30am dab balik pukul 4.30pm.. So bulan puasa ni, Ai cuma pump 2kali je.. Pagi dan tengah hari..

Alhamdulillah, ni hasil pagi tadi.. Baterinya tahan lebih kurang 6 sesi pump.. Tapi Ai biasanya akan charge setiap hari coz dalam bilik surau takde soket.. Yang bestnya breast pump ni ada 2 mood iaitu  stimulation & expression.. Stimulation ada 4 level dan expression ada 5 level.. Ai biasa guna level 1 je bagi kedua-dua mood.. 

Sangat ringan, mudah dibawa.. Design pun comel dan unik.. Ada anti backflow, so tak risau susu masuk ke moto pump.. Parts yang sikit untuk dibasuh.. Oleh disebabkan design ni untuk wide neck bottle, so Ai beli bottle adapter brand Autumnz coz Ai guna Autumnz bottle milk storage.. Tapi sebenarnya adapter tu boleh guna untuk semua jenis bottle biasa..



Nota Jari: Kesimpulannya memang puas hati guna Malish Breast Pump.. So memang rekemen la beli kepada kengkawan yang mencari breast pump bajet macam Ai.. huhuhu...

25 comments:

  1. salam...sekarang camne ye awak punye pam? still ok lg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah, pam MALISH Ai still ok lg.. kenapa ye?? pam awak problem ke??

      Delete
    2. sy baru nak survey2 beli... awk beli brapa hrga?

      Delete
    3. Ai pun survey dulu sblm beli..Rata-rata harga RM269.00, tapi kat momsbreasfeeding cuma RM229 + RM10 (postage)... awk boleh klik kat link momsbreasfeeding dlm entry ni..

      Delete
  2. Salam.. Link tmpt awk beli pam tu xde la dear.. ke dh tukar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce cb klik lg..sy dh update..
      tp xtau la ada lg x, coz skrg malish dh ada pump baru..malish mango, boleb buat fs mcm medela fs..

      Delete
    2. sis,link ni boleh buka tp xdpt beli secara online la.mcm mn yerk

      Delete
    3. Ai dah update link.. nanti boleh terus contact team dorang untuk deal/promosi dari dorang..

      Delete
  3. As salam, skrg ni brest pump ok lg x, mmg murah kn malish ni, cume takut juga kn sbb brand br n nk beli online pulok, kt link yg d beri tu mmg murah dr tmpt lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. alhamdulillah, breast pump Ai masih ok lagi.. klu nak try test dulu blh pergi ke kedai Pump On The Go or others butik breastpump.. masa Ai beli tu pun gamble je.. tapi Ai servey sehabis mungkin supaya tak menyesal melabur.. huhuhu..

      Delete
  4. Sakit tak guna pump ni...ai pun tgh survey..pastu tgk kat fb ada tgh offer tu y trus cr review..ok ke idak..

    ReplyDelete
  5. Sakit tak guna pump ni...ai pun tgh survey..pastu tgk kat fb ada tgh offer tu y trus cr review..ok ke idak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sakit dear.. Coz Ai pernah guna breast pump yg takde auto release.. mmg sakit giler.. tapi guna malish ni selesa.. sama je macam spectra.. cuma spectra lebih mahal..

      Delete
  6. Salam yunk....
    Berapa lama sekali pump ek....ganggu waktu kerja tak

    ReplyDelete
  7. Salam yunk....
    Berapa lama sekali pump ek....ganggu waktu kerja tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam, dear.. Sekali pump Ai ambil masa antara 15-30minit.. Alhamdulillah tak ggu masa kerja.. Klu ada partition blh pump kat tempat sndri je.. tapi disebabkan takde partition, Ai terpaksa pump kat dlm surau.. huhu.. mujur surau kat blkg tempat Ai je.. hehe..

      Delete
  8. Salam...bunyi pump ni bising tak? Heavy duty?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunyinya tak bising.. bunyi mcam vibrate hp je..

      Delete
  9. Salam...bunyi pump ni bising tak? Heavy duty?

    ReplyDelete
  10. Salam...bunyi pump ni bising tak? Heavy duty?

    ReplyDelete
  11. Salam... nak tanay suction malish neh sama maca spectra3 ke... sbb masa anak first saya beli spectra3 tapi saya kene let go sbb sakit sgt...so saya beli avent manual. ... skrg nk cari yg electric. .. so boleh tlg... sama ke malosh mcm spectra3

    ReplyDelete
  12. Salam... nak tanay suction malish neh sama maca spectra3 ke... sbb masa anak first saya beli spectra3 tapi saya kene let go sbb sakit sgt...so saya beli avent manual. ... skrg nk cari yg electric. .. so boleh tlg... sama ke malosh mcm spectra3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sakit.. coz kita boleh laraskan level suction.. memang selesa.. blh mula dengan sesi urutan dl sebelum sesi papam..

      Delete
  13. Salam...dok cari gak Pam ni skang..Tapi jenis ni dh Takde kan..jenis Malish lain Dah skag..Aria, mango etc kan...dok cari gak yg jenis lama ni...awak masih guna lagi? Elok lagi ke performance die?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. rasanya memang dah xde model ni.. kalau ada pun mgkin stok lama..

      Ai dah lama tak guna coz busy sangat dgn kja.. so anak dah guna full fm skrg ni.. tapi mlm dia masih nak bergayut.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...