Tuesday, 1 July 2014

Kembali Pada-Nya....

Semalam Ai tak kerja.. EL lagi..huhuhu.. Alkisahnya, pagi tadi Ai tengah bersiap nak pergi kerja selepas bersahur.. Tiba-tiba my mom dapat call daripada my brother.. MIL dia meninggal masa sahur pagi tadi.. 


Dalam terkejut (coz baru jumpa dengan MIL adik, dia nampak sihat je), Ai decide ambil EL.. Bukannya apa, risau pula kalau berlaku kematian kat rumah ni, tetiba orang kampung tak nak datang coz lebih pentingkan kerja!!

Dah la my mom and my dad dah tua.. My mom pula memang tak sihat.. Pula tu, kat rumah ni cuma Ai dan anak-anak Ai je temankan mak dan bapa..

Apa yang paling menyentuh hati Ai, apabila HB kata kawan sekolah cakap abi dah mati...

HB:       umi, tadi kat sekolah adam cakap abi abang dah mati..
UMI:     siapa adam?? macamna dia tau abi abang dah mati??
HB:       adam kawan tadika abang la..dia cakap ayah dia pun askar sama macam abi..
UMI:     abi hidup je lagi.. klu abi mati tentu en.bos abi call umi..
HB:       umi nanti klu abi dah habis kja, kita tepon abi ye..
UMI:     iye...abang nak abi duduk dengan kita tak??
HB:     mesti la nak.. abang rindu sangat kat abi... abang nak abi, umi, hafiy dan abang duduk bersama-sama.. barulah jadi kluarga.. kluarga kena duduk dekat-dekat; bukan duduk jauh-jauh, kan umi....
UMI:     klu macam tu, abang kena lah doa selalu..barulah ALLAH makbulkan..


Nota Jari: YA ALLAH, tabahkanlah aku demi anak-anak yang kucintai.. Akan ku harungi apa saja demi permata hatiku...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...