Jauh Perjalanan.....

Alhamdulillah.. Dah sebulan Ai kerja selepas bercuti panjang selama 3 bulan.. Dan bermakna dah sebulan juga la Ai berulang alik kerja dari Semanggol ke Georgetown.. Semoga ALLAH mengurniakan kesihatan yang berpanjangan kepada Ai.. Agar Ai dapat terus tabah mengharungi dugaan ini.. 

Kalau ikut pakcik google, perjalanan yang perlu Ai lalui setiap hari adalah 85km.. Cuma anggaran masa tiba tu tak sama dengan Ai.. Coz biasanya Ai akan sampai dalam masa 1jam 45minit.. huhuhu

Demam Rindu...

Minggu ni, Ai terpaksa EL 2 hari.. Balik kerja hari rabu ritu, terkejut tengok HB terlentok je, siap pakai kool fever kat dahi.. My mom said, dari balik sekolah badan dia panas.. Lepas mandi berendam dalam besin besar pun tak surut panas badannya.. My mom saja tak call Ai, coz tak nak Ai risau.. Dah la kerja jauh..

Malam tu, 2 beradik tidur awal.. Ai pakaikan kool fever di dahi dan belakang badan HB.. Pastu paksa HB dan HK minum air alkali tinggi ni.. Air ni sesuai diberikan kepada bayi yang demam.. Kalau mengikut kata mantan kaunselor KPM, baby demam coz banyak asid dalam badan.. So bagi minum air alkali bagi meneutralkan semula badan.. Ai aplikasikan pada HB dan HK..

Heinz: Apple Biscotti Snack

Selepas 3 bulan bersalin baby HK, berat badan masih tak turun sepenuhnya.. Sebelum preggy dulu, berat badan Ai around 39-41kg.. Tapi sekarang around 43-45kg.. Almaklumlah, baby HK menyusu badan.. Ai memang jadi kuat makan.. 


Ceritaku: Breast Pump...

Masa pregnant HB dulu, memang takde merancang penyusuan HB.. Masa tu tak kerja.. So Ai anggap Ai memang boleh bf dia sampai 2 tahun la.. Masa tu, Ai tak tau pun penting ke tak beli breast pump?? Tapi sesaja nak beli.. hehehe.. Beli yang murah je.. Lepas bersalin, Ai masuk ICU seminggu.. Masa dalam ICU, Miss B memang bengkak la.. Nurse yang jaga Ai minta HM bawakan breast pump.. Nurse la yang tolong pump kan.. Ai memang tak boleh bergerak masa tu.. Selepas 16 hari baru boleh balik rumah.. Tapi masa balik rumah tu, susu pun dah kering..

HB: Basikal Baru...

Alhamdulillah, pada 11 Jun 2014 tercapai juga hasrat hati Ai nak belikan HB basikal.. 1st time belikan HB basikal masa umur dia 2 tahun setengah.. Memang seronok la dia main basikal.. Disebabkan HB cepat meninggi, basikal yang dulu dah xsesuai untuk HB..

PIXY Truly Asian Beauty...

Sebelum ni Ai ada story tentang Bio Essence Tanaka White (BETW).. Ai dah lama tak guna BETW coz boleh dikatakan mahal juga la.. huhuhu..
Sekarang ni Ai guna PIXY pula, yang lebih ekonomi dan sesuai dengan kemampuan Ai..

Kena Hentam!!!

Alkisah cuti hari keputeraan Agong, bawa anak-anak jejalan kat tesco taiping.. Masa beratur nak keluar dari parking tetiba berdentum.. Kereta belakang langgar kereta Ai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...