Monday, 12 August 2013

Salam Aidilfitri 2013....

Ai nak ucapkan selamat hari raya kepada semua kengkawan pengunjung blog Ai.. Agak terlewat ucapan ni di tulis.. hehehe.. Alkisahnya, penyakit gastrik masih melanda.. So selalu tak sihat..

Tahun ni Ai beraya di Perak (kampung Ai) coz Ai kan baru je posting ke penang, tambahan pula Ai tak berapa sihat.. So kami sepakat beraya di kampung Ai je.. Dan pertama kalinya, Sal datang beraya kat rumah my mom bersama suami dan keluarganya.. Actually, sebelum puasa ritu dia ada mesej Ai.. Katanya tetiba teringat kat Ai.. Then tak sangka pula, raya  ni dia nak datang beraya kat rumah.. Alhamdulillah.. Dia sendiri ingat, last kami jumpa masa kenduri kahwin dia.. Dia terkejut tengok HB dah besar (tinggi).. Mudahan jalinan persahabatan ini akan terus kekal walau bukan sebagai kawan baik..

Oleh kerana Ai ambil cuti 5 hari sebelum raya so hari ni raya ke-5 (ari ni), Ai dah kena masuk kerja.. huhuhu.. Sedih betul.. Ramai yang masih cuti.. Unit Ai tak de orang, Ai kerja sorang-sorang je.. 
Pagi tadi Ai datang kerja dari kampung.. Rumah dah dapat kat kem sungai Ara tapi rumah tu masih tak kemas lagi.. Rumah askar yang dah pencen tapi barang-barangnya masih banyak.. Barang-barang berharga macam peralatan eletrik semua dia angkut.. Cuma yang tinggal pakaian, pinggan-mangkuk, meja-meja dan rak-rak.. Rumah memang bersepah sangat dan berabuk sangat.. Petang semalam baru kami dapat kunci, so tak sempat la nak kemas apa-apa.. Alamatnya, minggu ni Ai kena berulang kerja dari Semanggol la.. Hujung minggu nanti la baru minta tolong adik-adik Ai datang kemaskan rumah.. Lagipun next week dah mula sekolah.. Nak uruskan pertukaran sekolah tadika kemas HB pula..



Nota Jari: Sakit kepala.. Mudahan habis kerja nanti, sihat untuk drive terus ke Semanggol.. Ya Allah, bantulah hamba-Mu yang lemah ini...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...