Saturday, 1 June 2013

Stalker!!!!

Kali ni Ai nak bercerita tentang stalker yang selalu mengganggu Ai.. huhuhu.. 

Awal tahun 2010, ada seorang mamat call Ai and nak berkenalan dengan Ai.. Ai tanya dia mana dapat nombor Ai coz Ai married but Ai xkisah kalau nak berkawan.. He said he get my number from his friend.. Tahun 2009, Ai pernah kerja di kantin kilang Agilent Penang.. Dia kata pernah kerja kat situ sebelum Ai masuk kerja.. Dia pernah datang melawat kawannya dan ternampak Ai..

May be masa tu, Ai look still young like 18 years old (ehh, ye ke???).. Coz masa kerja jadi cashier kantin tu, kekadang ada akak yang ramah tegur Ai and tanya duduk mana?? Ai jawab la duduk dalam kem.. Pastu dia tanya pula, ayah nama apa, kut-kut dia kenal sebab dia pun duduk dalam kem juga.. Ai kata la duduk dengan HM.. Then dorang akan terkejut.. Ohhhh, dah kawin rupanya.. Tanya pula umur berapa?? Masa tu Ai 26 years old but they said Ai look younger than my age.. hehehe..

Ok, back to my main purpose.. Ai really hate my stalker... huhuhu.. Asalnya kata nak berkawan je.. Tak pe la, Ai accept la.. Then lama-lama, he start talked about something blue & yellow.. Ai really hate it.. HM and Ai pun never talking samething blue, even we're husband & wife.. So Ai warned that stalker, if he want be my friend he need to behave his self.. Then he said sorry and promise not to that again.. But after that, every time he called me, he will continuously talked about same topic..
On that time, Ai duduk di kampung and HM stay at KL.. Ai pernah la cerita kat that stalker and he tawar diri untuk carikan rumah sewa kat KL.. Dia kata ada rumah kawan dia kosong, pasal deposit tak perlu risau, dia boleh tolong bayarkan.. Nanti dia minta kunci daripada kawan dia.. But Ai tolak his offer.. Memandangkan kerja HM yang perlu stay kat istana sewaktu duty, ia memang bahaya untuk menerima tawaran daripada lelaki yang suka bercakap perkara lucah walaupun tahu Ai isteri orang...

Dia tak pernah serik untuk call Ai and bercakap perkara yang sama.. Tak sampai 2 bulan Ai berkawan dengan dia, setiap kali dia call je, Ai will just ignore it.. Pernah masa dia call, Ai bagi HM yang jawab.. Tapi that stalker terus putuskan talian sebelum sempat HM marah and nak saound dia.. Ai pernah warning dia supaya jangan kacau hidup Ai lagi.. Kalau tak, Ai tak teragak-agak untuk buat report polis.. Tapi dia tak takut and still ganggu Ai.. Then Ai pergi la ke pondok polis berhampiran tempat kerja Ai.. Masa tu Ai kerja kat pizza pah hentian kajang.. Tapi polis tu kata kalau nak buat report kena pergi ke balai polis.. Ai pernah call customer service talian mudah alih yang Ai gunakan.. Tapi customer service kata, mereka tak boleh blok no orang yang nak call kita.. Ai cerita la apa yang berlaku.. Then he suggest kat Ai to stop used my old no. and register new number.. Tapi Ai rasa sayang la nak tukar nombor coz Ai guna nombor tu dari 2002.. Then ada kawan kata, h/p ada fungsi untuk blok nombor orang yang kita xsuka.. So Ai pun godek-godek my h/p and terjumpa function blocking number.. So lama juga la, that stalker xdapat kacau Ai..

Masa berlalu, Ai pun dah lupa hal tu.. And dah tukar h/p lain.. Rupa-rupanya that stalker tak pernah lupa nombor Ai.. Last year he call me used his new number early in the morning (dalam pukul 6-7am, masa Ai siap-siap nak pergi kerja).. Dan problem kali ni, Ai tak jumpa function block number kat h/p baru ni.. Apa yang membuatkan Ai marah sangat, sekarang ni that stalker akan call dalam pukul 1 - 4 am in the morning.. Walaupun Ai tak pernah jawab panggilan telefonnya, tapi dia masih mengganggu hidup Ai..



Nota Jari: Malam tadi that stalker call Ai pukul 3.06am.. Ai tak jawab pun.. But still feel it really annoying.. Rasa nak tukar nombor dengan HM je lah..

3 comments:

  1. baru minggu lepas HM tanya Ai tentang that stalker still ganggu Ai ke?? Ai kata, even Ai ada masalah dgn HM sekalipun, Ai tak kan cari lelaki mcm stalker tu utk bercerita..

    ReplyDelete
  2. emm.. kesian Ai.. wife amir penah kena.. lama duluu.. tp alhamdulillah bila amir yg jawab n soud mamat tu.. terus x call lg..

    x sangka h/p makin canggih makin x de function block user ye... heee

    ReplyDelete
  3. tu la pasal..h/p ni xde function block user or Ai yang xpndai nak godek2 cari function nya??huhuhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...