Monday, 24 December 2012

Travel Kit

Masa Ai kerja kat opis lama, ada kawan tanya mana nak beli travel set.. Maybe dia selalu nampak Ai bawa starter kit Bio-Essence Tanaka White.. Katanya, dia dah cari kat supermarket tapi xjumpa, dia selalu pergi travel (cuti-cuti malaysia).. Kebiasaannya she bawa pack make-up yang biasa dia guna (saiz normal).. And masalahnya, dia selalu tertinggal barang make-up kat tempat dia menginap.. That y, dia nak cari travel set..
Ai fill-in small bottle with Tanaka White cleansing foam..



So Ai explain to her, pack yang Ai selalu guna tu adalah stater kit untuk set percubaan sesuatu produk.. Ai beli that pack at watson.. And Ai suggest her to try cari that starter kit at watson or guardian.. Ai also advice her, just buy small bottle (rasanya kat semua supermarket ada jual set botol kosong kan??) So, she can use that bottle and fill it with any cleansing foam or lotion or toner or any else.. So at the same time she can save money.. hehehe..
Labelkan botol supaya xkonfius..

Kalau kengkawan rasa sayang duit nak beli small bottle, kengkawan juga boleh gunakan botol yang selalu kengkawan ciluk daripada hotel.. hahaha.. Untuk mengelakkan ianya mudah dikesan sebagai botol ciluk, elok la kengkawan tanggalkan je stiker pada botol tu and write new label for each bottle.. So xde la terkonfius pula nanti, kan..






 Nota Jari:  Rasanya still boleh cam yang mana botol ciluk dari hotelkan... hahaha..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...