Thursday, 6 December 2012

Sayonara UPNM!!!

Sayu...
Hati rasa sayu nak tinggalkan tempat di mana Ai belajar erti hidup & kerenah manusia.. Esok adalah hari terakhir Ai bekerja di UPNM.. Hari ni Ai dah serahkan Nota Serah Tugas (kengkawan yang kja gomen mesti tau, kan).. But no worry coz Ai dah settle semua kerja Ai, xde kerja yang tertangguh.. So sesapa yang ganti tempat Ai nanti hanya perlu buat kerja baru (hanya menurut perintah PBMiK & KBTB je la)..
Di Mahkota Parade, Melaka - Kursus Asas Audit Dalam IPTA 2011..

Sedih hati coz biasanya petang setiap hari jumaat, Ai akan pergi ke Kelas Agama Muslimah/BAKAT UPNM.. But last week & this week kelas agama ditangguhkan.. So esok petang Ai malas dah la nak masuk kerja.. Nak habiskan cuti yang masih berbaki sehari.. Kalau ikutkan hari ni Ai cuti tapi kesian kat girl yang satu unit tu coz PBMiK beri banyak amanat & wasiat sebelum dia start cuti bersalin ritu.. So Ai datang la tolong dia sesikit.. Kesian sangat, dia serabut & sakit kepala banyak sangat kerja perlu diuruskan.. Errmm.. Sebenarnya, PBMiK memang sayang nak lepaskan this girl coz this girl adalah pekerja kepercayaannya.. Tapi bila this girl maklumkan kami nak resign, dia mesej KBTB supaya pastikan this girl siapkan kerja yang dia bagi.. Ai feel pity for her (this girl)..

Gambar Kenangan....

Pic kenangan Ai & kawan (girl yang kerja sama unit dengan Ai) masa buat auditan aset di Fakulti Perubatan & Kesihatan Pertahanan bulan posa ritu.. Ai ada coretkan dalam entry Exhausted..

Nilah pic kenangan kami berdua coz kami sesama dapat kerja di SPP.. Selamat tinggal UPNM.. Baju yang Ai pakai dalam pic tu adalah baju korporat yang perlu dipakai pada hari selasa setiap minggu.. And this week is for the last time Ai pakai baju ni.. huhuhu..Sedihnya, mahal tu beli.. Lepas ni, xkan nak pakai masa pergi shopping pula,kan??
 Gambar kenangan semasa menjadi seketariat konvo last year..

Kursus-kursus Audit Dalam IPTA
My sifu ada dalam pic kat atas tu.. Ai satu group dengan dia masa Kursus Pengurusan Projek Pembinaan yang dianjurkan oleh Jawatankuasa Latihan Audit Dalam IPTA bertempat di Hotel Quality K.L pada bulan April yang lalu.. Masa kursus ni la Ai berkenalan dengan my sifu..The best part is Ai menang hadiah penginapan 1 malam untuk 2 orang coz Ai jadi The Best Presenter.. Selain tu, last year Ai ada menghadiri kursus di Melaka dan dapat hadiah mug (2nd Best Presenter).. Semasa kursus di UMP, Pahang & UUM, Kedah; Ai xbuat presentation.. hehehe.. Ai memang suka bercakap di khalayak ramai.. Dulu bercita-cita nak jadi pensyarah.. Harap-harap satu hari nanti, Ai boleh jadi penceramah..
1st time main bowling..
Ni 1st time (& also last time) main bowling.. Kalau kengkawan nak main bowling, jangan lupa ajak Ai ye.. Teringin lagi nak main bowling.. Ritu xpuas main coz asyik masuk longkang je.. hehehe.. Tapi dapat juga 2x strike..
Celebrate my besday 2012 at opis..
Ai baru balik dari buat audit.. That why la, ada headphone kat tengkuk.. Kalau pergi buat semakan dokumen sesorang, MP3 la jadi  peneman Ai..huhuhu..

Konvo tahun ni, Ai xterlibat sebagai seketariat.. Cuma berpeluang mengikuti beberapa acara yang dianjurkan coz Ai busy dengan pengauditan tahunan..



Nota Jari:- Disebalik kepahitan pasti ada terselit kemanisannya.. Lelepas ni, Ai dah xboleh nak joint kelas agama UPNM... huhuhu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...