Tuesday, 6 November 2012

Keluhan Hati...

Ai rasa geram sangat...

1. Pagi semalam Ai dapat tau pengasuh lama Ai boleh pula mengasuh baby kawan Ai.. Sedangkan pertengahan tahun ritu, dia kata dah nak pindah.. So minta Ai cari pengasuh lain... Memang geram sangat.. 

Tapi hikmahnya, Ai dapat pengasuh yang lebih daripada yang lama tu.. Masa dengan pengasuh lama, HB cukup liat nak pergi rumah pengasuh coz dia kata pengasuh tu garang & selalu pukul or cubit dia... Kalau dengan yang pengasuh baru ni, dia semangat nak pergi.. Kekadang hari Sabtu Ahad pun dia suruh Ai kerja coz dia nak duduk dengan pengasuh...
2. Pagi semalam juga, Ai dapat tau ada pegawai baru masuk but not same department dengan Ai la.. But Ai still rasa geram coz Ai apply tapi langsung xdipanggil untuk interview..Dah la Ai xdapat surat sambung kontrak untuk jawatan (kerani) sekarang ni.. So maybe next year Ai dah xkerja la...

Hikmahnya (belum pasti lagi, tapi ini ayat untuk menyedapkan hati), next year my hubby dapat kenaikkan elaun.. Insya-Allah, xkan kebulur punya la.. hahaha... Walaupun xpasti dapat sambung kontrak ke x, Ai plan nak menambah jumlah rakyat malaysia & umat Nabi Muhammad.. Ai believe ALLAH know every single thing what Ai really need.. So Ai redha & tawakal je.. Lagi pun, Allah kan Maha Pengasih, Maha Penyayang & Dia-lah Maha Menentukan segalanya...


Nota Jari: Jangan sesekali pun menyesali takdir ALLAH...

2 comments:

  1. emm plan nak pregnant lg.. congratulation..
    Ai dh minta pandangan doctor blum.. amir risau jd cm dulu... bleeding tu..
    nk tanya ni.. dh ada tanda2 lum.. pening2 lalat.. muntah2.. heee

    ReplyDelete
  2. hehehe..belum lagi la..tu br planning je..
    bleeding kat brain last check thn 2009 (MRI scan yang ke-4), doc kata bleeding dah surut & lepas ni xpyh buat MRI scan dah coz dh terlalu banyak kali buat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...