Wednesday, 21 November 2012

Hatiku Dilanda Badai...

Sedih...
Ye, Ai sedih sangat since this morning.. Tapi Ai kuatkan ati & semangat agar tidak menangis di opis.. huhuhu.. This morning, sebelum pukul 8 pagi, Ai dapat call daripada bahagian kewangan.. Dia tanya Ai ada apply x masa iklan baru ni untuk post kerani kewangan.. Coz dia kena select calon untuk panggil interview kerani kewangan tetap tapi nama Ai xde dalam list tu.. Then Ai bagi tau, memang Ai xde apply pun.. Buat apa Ai nak apply jawatan yang sama berulang kali..

Ai dah 3 kali interview untuk post ni.. Last bulan April ritu, Ai dah dipanggil interview untuk post tetap.. Ai satu-satunya kerani kewangan yang x berstatus tetap.. Tapi alih-alih dapat kat orang luar.. Yang peliknya, masa interview tu Ai xde nampak pun budak tu.. Macamna dia boleh dapat, dah tu terus dapat tetap pula tu.. Sedangkan Ai dah 2 tahun status sementara.. And part yang paling sedih ialah kontrak Ai tamat 2 Januari 2013.. That means tinggal next month je la Ai kerja.. huhuhu.. Nangis lagi... Tadi Ai dah kemas-kemas barang opis & angkut sekotak bawa balik rumah.. So next month dah xbanyak nak berangkut sebelum tamat kontrak..

Kelu...
Tiada kata-kata yang mampu Ai gambarkan perasaan sedih Ai ketika ini.. Balik dari opis, Ai terus berkurung dalam bilik.. HM duty istana.. So, xde la pelukan pemberi semangat untuk Ai.. Hanya menangis sendirian & berdoa pada yang ESA...



Nota Jari: Ya Rahman, Ya Rahim.... Tabahkanlah hati hamba ini.. Kurniakan kekuatan pada hamba untuk menerima takdir-Mu.. Jangan Kau biarkan hamba hanyut dalam kesedihan.. Peliharalah hamba.. Aminnnn...

2 comments:

  1. try mintak keje kat jusco.. adik keje kat situ jd supervisor... sape yg ada ijazah mmg dia lantik jd supervisor.. gaji mula rm 2000.. keje jusco terhampir dgn rumah..

    ReplyDelete
  2. thanks zaza..next year kalau sy msh xdpt kerja sy cr awak (slps uruskan hal pendaftaran tadika anak)..hehehe..buat masa skrg masih perlu dtg kerja utk siapkan report audit..huhuhu...
    terima kasih kerana ambil berat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...