Thursday, 8 November 2012

Hablum Minannas

Sebenarnya terlalu banyak yang Ai nak tulis dalam ni.. Tapi Ai masih perlu menjaga hati orang lain... Ada yang kata xperlu nak jaga ati orang lain, utamakan ati sendiri dulu kerana orang lain xmungkin akan menjaga ati kita..
Ermmm.. Kat rumah ni, Ai xbergaul sangat dengan jiran tetangga coz my hubby yang xkasi.. Masa duduk kat Penang dulu pun HM dah larang Ai bergaul dengan jiran tetangga.. Tapi Ai degil, bagi Ai xpatut la xbergaul dengan jiran tetangga..
Nak dijadikan cerita, jiran sebelah rumah Ai buat cerita buruk-burukkan Ai & hubby.. Semua jiran yang lain pun pandang Ai semacam je.. Mulanya musykil juga.. Then ada sorang kakak yang rapat dengan Ai cerita apa yang berlaku.. Barulah Ai faham kenapa jiran sebelah rumah Ai tu boleh buat xnampak bila Ai tegur dia.. So lepas dari tu, Ai dah serik nak bergaul dengan jiran kat kuarters..

Ada kawan opis Ai kata mana boleh xbergaul dengan jiran tetangga.. Hakikatnya, Ai tetap senyum & bertegur sapa kalau jumpa sesapa cuma Ai xmelepak sembang lelama macam yang Ai buat masa kat Penang dulu.. Apa saja yang kita buat pasti ada yang xkena dimata orang lain.. Jadi Ai x ambil kisah kalau ada yang nak mengata kat belakang.. Mungkin itu adalah antara kekasaran yang Ai lakukan..

Ingat lagi lepas raya tahun lepas, AIG malukan Ai di mukabuku...  Ai baca komen AIG sambil terketar-ketar menahan marah.. Ai menaip balas komen pun sambil terketar-ketar.. Banyak kali salah tekan huruf coz tangan Ai terlampau ketar.. But sebelum post komen tu, Ai baca berulang kali supaya ayatnya xmenyinggung sesiapa.. Kalau Ai rasa ayatnya masih kasar, Ai akan cari ayat lain.. Coz Ai masih nak menjaga hubungan & perasaan orang lain.. Tapi malangnya, AIG & WDPG makin seronok menghentam Ai.. Diburukkan lagi dengan sikap HM yang sikit pun xbela Ai.. Boleh baca SINI luahan ati Ai tentang kejadian tu.. But Ai x mention pun apa yang berlaku sebenarnya.. Coz Ai xnak buat dosa menyakitkan hati orang.. Dan yang best part tu, until now both of them never say sorry or regret on what they did to me.. So just imagine how Ai feel when Ai kena hadap muka both of them???



Nota Jari: Jagalah hubungan dengan Allah & dalam masa yang sama jagalah hubungan dengan sesama insan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...