Monday, 26 November 2012

Countdown...

Tinggal 9 ari je lagi nak kerja kat sini.. Lepas tu sayonara la..

Errmm.. Sebenarnya, last friday Ai dapat surat tawaran jawatan tetap kerani kewangan di SPP.. Dapat berita gembira ni 3 ari selepas Ai menangis kecewa kerja kat opis ni.. Ai kena lapor diri pada 10/12/2012.. huwahuwahuwa... Alhamdulillah.. Ai syukur sangat coz dapat this offer before kontrak Ai kat sini tamat.. Yes, ALLAH know every single thing what Ai really need..

So settle la my problem.. But Ai still ada sedikit funingss la.. Ai masih xberitahu pada MBMiK coz dia tengah cuti nak tunggu bersalin (dia ambil cuti awal).. And Ai juga masih xberitahu pada KBTB, walaupun semalam Ai dah hantar surat resign.. Lagi pun, semalam dia cuti..


Ai pun xtau bila nak bagi tau KBTB.. Ai plan selepas dapat surat pengesahan peletakan jawatan Ai dah diterima baru nak bagi tau KBTB.. So maybe next week la.. My pren yang kerani sama unit Ai pun dapat SPP juga & kena lapor diri tarikh yang sama dengan Ai.. Dia kesian nak tinggalkan KBTB sesorang.. Ai pula?? Ermm, xde perasaan langsung & xkisah langsung pasal KBTB.. That girl, risau nanti kalau lambat bagi tau, maybe KBTB dah dengar dari orang lain.. Mesti dia rasa sedih coz staf dia x story direct kat dia.. Ai said; "saya sedih xde pun dia ambil kisah!?".. 

Sungguh, Ai langsung xde rasa simpati, sedih or kesian nak tinggalkan KBTB.. Coz for me, dia dah banyak kali buat Ai terduduk.. Dia dah banyak kali jadikan Ai 'kambing hitam'.. So byebyebye... Pun begitu, Ai banyak belajar tentang kerenah manusia (MBMiK & KBTB also AIG & WDPG) masa kerja kat sini.. Sesungguhnya, Ai belajar perwatakan seseorang tu xboleh dinilai berdasarkan manis tutur katanya di depan kita tapi perlu juga menilai apa yang diperkatakannya di belakang kita.. But both of them xmengata belakang, sebaliknya mengenakan Ai secara berdepan.. Ermm.. Malas nak story panjang tentang dorang.. huhuhu.. Coz until now, Ai masih xmampu nak maafkan mereka..


Nota Jari: Beryukur dengan rezeki yang dikurniakan ALLAH..

7 comments:

  1. SPP tu kat putrajaya ke? keje kerajaan ek? apapun tahniah dapat keje baru... dapat keje tetap lama2 bleh naik pangkat n naik gaji la.. bleh la rasa bonus ujung tahun depan :)

    ReplyDelete
  2. SPP tu adalah Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran.. hehehe..kerani sekolah la jawabnya.. kena lapor diri kat putrajaya then baru dorang bagi tau penempatan kat mana..dpat balik kampung pun best juga kan..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu... sbb nt bleh naik pangkat tau.. biasanya kerani yg ada diploma akan sambung study bila ada peluang kenaikan pangkat, tp yg dah ada ijazah tunjuk je la... Alhamdullillah untuk awak... gud luck dgn keje baru..

      Delete
    2. thanksss zaza.. Insya-Allah.. no doubt, Allah tahu yang saya perlukan.. Yakin Dia dah rencanakan yang terbaik untuk saya..
      huhuhu.. Walaupun saya selalu tewas bila di uji..

      Delete
  3. Salam..nak tanya makanan awak apply jawatan SPP ye? sekarang nie dia link terus ke jobsmalaysiakan?tapi xde pun kat jobsmalaysia tu.saya pernah dipanggil temuduga dulu utk jawatan N17 tapi, gagal.ingat nak apply lagi..tapi tak jumpa plak linknya. -Siti,UUM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan-macamana,typo olak.....:)

      Delete
    2. masa Ai apply tu, still direct dgn dorg.. skrg ni dh link di jobsmalaysia.gov.my... awk klik ruangan PILIHAN SEKTOR PEKERJAAN..
      good luck..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...