Tuesday, 2 October 2012

Pemberian Yang Tertangguh

Three days ago, HB punya besday... Ai xtau nak belikan apa to give him a present... Then tetiba termuncul idea nak belikan TENT yang bentuk keretapi coz HB sangat sukakan keretapi or any transportation..
Tent bentuk bas je yang ada.. Boleh la, asalkan transportation..
Lepas maghrib Ai ajak hubby keluar carikan that present and of coz la besday boy pun ikut sekali.. Sampai kat tempat dituju, tapi rasa hampa coz tent yang Ai nak tu xde.. Yang ada design biasa je.. Then Ai pujuk HB & kami balik tanpa beli apa-apa...


Last night sekali lagi Ai ajak hubby keluar.. Lepas maghrib Ai terus bersiap..
          HM  : nak g mana?
          Ai    : TESCO, nak cari tent..
          HM  : kan ritu dah g cari tapi xde??
           Ai    : xkira nak g juga..kut kali ni ada stok baru...

Sampai je kat tesco, ronda-ronda kejap then terus g cari tent... Alhamdulillah, kali ni ada tent macam yang Ai nak tu... HB punya la seronok, xsabar-sabar dia nak balik.. So sebagai hadiah besday Ai belikan tent bentuk bas dan 2 buah buku cserita.. HB minta Ai bacakan buku cerita sebelum tido..
Lepas bayar, terus balik rumah and buka tent untuk HB.. Disebabkan tent tu besar, HB boleh main-main kat dalamnya... Ai and hubby ambil peluang ni untuk kemas mainan HB yang sepah-sepah kat ruang tamu... Yang mana dia nak main, letak dalam tent and yang selebihnya simpan dalam box..
Malam tadi HB minum susu pun dalam tent.. Then dia request nak tido dalam tent... Ai kata kalau macam tu HB tido la sendiri kat ruang tamu, Ai nak tido dalam bilik... So HB pun terpaksa la tinggalkan tent barunya and ikut Ai masuk bilik..

Sebelum tido, Ai bacakan buku cerita untuk dia tentang Burung Gagak yang Dahaga...
         HB : umi, HB xnak letak batu dalam air sebab batu tu koto sangat...
         Ai  : memang la xpayah letak batu klu HB nak minum air.. Bird tu terpaksa letak batu..
         HB : ok.. umi, HB sayang sangat kat umi..
         Ai  : ok... umi pun sayang sangat kat HB.. dah g tido, esok umi nak kerja...


Nota Jari : Pagi tadi bangun tido, HB terus meluru ke tent.. pastu request nak bawa tent g rumah pengasuh... Adoiiii... macam-macam hal la ini budak...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...