Friday, 12 October 2012

Mood : Convo Fest'12

Sekarang ni musim IPTA berkonvo.. Termasuk la opis Ai.. Pagi semalam Ai pergi la ke jabatan yang Ai tengah audit tapi dorang tutup kedai coz semua staf terlibat dengan konvo.. huhuhu.. Then Ai tengok tentatif program petang semalam ada pertandingan mewarna untuk budak bawah 6 tahun & bermesra bersama BoBoi Boy... So tengah ari Ai balik la ambil anak bujang... Sebbaik dekat je opis dengan rumah..
HB tengah sibuk mewarna...
Sesaja suka suki daftarkan HB pertandingan mewarna coz kalau kat rumah HB sangat suka berkarya... Bukan kat kertas tapi kat dinding rumah... huhuhu.. So disebabkan HB cuma mahir menconteng, maka HB xmenang apa-apa hadiah pun... xpe la yang penting dia menunjukkan minat untuk mencuba.. hehehe.. Niat sebenar bawa HB datang opis coz moskot BoBoi Boy nak datang.. HB pun memang minat BoBoi Boy, so ni la peluang nak bagi dia jumpa BoBoi Boy..



Bergambar kenangan bersama BoBoi Boy..
Pagi tadi pula, Ai ambil kesempatan bersenam arobik seni tari 1 Malaysia yang di anjurkan bersempena dengan sambutan konvo tahun ni.. Rasa seronok sangat coz Ai memang dah lama xbersenam... hehehe.. Turun naik tangga ke opis je la setiap ari tolak sabtu ahad la..

Penat tapi seronok...
Kesimpulannya, Convo Fest'12 lebih awesom daripada last year.. Tahun ni, ada lebih banyak aktiviti dan ada lebih banyak gerai berbanding tahun lepas (but still xboleh lawan UUM or any others IPTA yang besar-besar).. Kat sini student xramai tapi boleh dikatakan meriah juga la.. Cuma harap lelepas ni kurangkan double standard ye.. xperlu la ikut cara army sangat.. we all are the same.. Kalau nak buat dinner, panggil la semua staf.. Jangan asyik mengenyangkan pegawai je, dah dorang gaji besar.. Yang gaji kecik ni xdapat apa-apa pun... Bukan semua kerani cabuk ni xde pelajaran tau.. Selain Ai, ada ramai lagi yang ada degree tapi xberpeluang nak menjadi pegawai.. So harap-harap pegawai-pegawai kat dunia ni jangan pandang rendah pada kerani anda, kerana kerja-kerja anda dilaksanakan oleh kerani cabuk ni juga la.. Apa yang anda miliki dan kerani cabuk miliki adalah takdir Allah.. Memandang rendah pada kami, sama lah seperti anda mempertikaikan qada dan qadar Allah...(huhuhu..dah jadi sesi lauhan hati la pula..)


Nota Jari : Baik Ai stop dulu mencoret sebelum kegembiraan dibawa pergi oleh emosi... huhu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...