Thursday, 27 September 2012

Baju Adik Ke??

Pada hari minggu yang lalu, Ai paksa my hubby bawa Ai ke Mydin USJ... Nak beli cardigan yang macam jubah.. Masa cuti ari Malaysia ritu, kami dah pergi cari kat GM Plaza KL tapi xde yang Ai berkenan... Then my pren ada mesej bagi tau adik dia baru beli that cardigan kat Mydin USJ... Apa lagi, memang Ai teringin sangat la nak ngajak hubby ke sana..
Jalan-jalan kat Alamanda...

Alhamdulillah gaji bulan ni di awalkan walau pun asalnya patut dapat gaji pada 25 Sept. 2012 tapi Unit Gaji opis Ai berbesar ati mengawalkan pemberian gaji memandangkan bulan lepas kami dapat gaji 9 Ogos 2012.. huhuhu.. Bulan lepas dapat gaji awal coz nak raya... So lepas raya memasing ikat perut la juga... And yang best partnya tahun ni Ai dapat qada' puasa dalam bulan Syawal... Last day qada puasa sehari sebelum jamuan raya opis Ai.. So Ai memang betul-betul sambut raya la masa jamuan tu...

Ok, dah meleret jauh dari topik asal ni... Errmm.. Sambung balik bab cardigan yang Ai beli di Mydin tu.. Memang macam jubah & untuk Ai yang xcukup inci ni memang labuh sangat la.. So pepagi Ahad tu, Ai potong hujungnya bagi ngam ho dengan saiz ketinggian Ai... Ai jahit ala kadar je... Alter sesikit apa yang patut.. hehehe.. So inilah hasilnya...

Sebelum pergi berjalan-jalan di Alamanda, Ai ajak hubby singgah solat di Masjid Sultan Al-Mizan... Lepas ambil wuduk, Ai sarung la semula cardigan ni.. Then ada seorang makcik tanya, "ni baju adik ke baju masjid ni??" (Ye la, kan kalau orang perempuan yang pakai seluar g solat kat Masjid Putrajaya kena ambil jubah warna pink tu).. Belum sempat Ai jawab anak makcik tu dah jawabkan dulu, "baju sendiri"..


Nota Jari: Berjinak-jinak ke arah kebaikan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...