Saturday, 4 August 2012

15 Ramadhan 1433


Beberapa ari kebelakangan ni, Ai lebih suka masak dari beli juadah untuk berbuka... Bukannya apa, klu nak beli pun, Ai xtau nak beli apa?? xde nafsu langsung tengok makanan... huhuhu.. Tapi minggu lepas balik kampung HM, Ai & HM berselera makan... HB pula ikut mood dia je... huhuhu.. Susah sungguh nak paksa HB makan...
Sedap juga rasa santan ni, macam santan asli...

Bila Ai fikir-fikir balik apa yang membuka nafsu Ai untuk makan adalah masakan lemak santan... Errmmm.. Memang peberet tu... Jadi Ai suruh HM belikan santan, Ai nak masak lemak sayur kobis... Malam tu bukan Ai je yang makan bertambah tapi HM pun ada selera nak makan... Then esoknya, Ai masak lemak lain pula.. Dan result nya tetap sama, kami selera untuk makan..
Ari ni disebabkan dah sibuk dengan potong memotong kain dari pagi, so ari ni Ai cuma sempat masak bubur kacang hijau guna santan kotak je..
Masak guna Vision Double Boiler... Awesome...
Saja nak masak guna periuk Vision Double Boiler ni ha..Main KUTU PERNAMA dengan kengkawan opis beli benda alah ni.. Rugi la kalu xguna.. hehehe.. Petang sikit, HM gi keluar cari lauk kat bazar... (selama beberapa ari puasa ni, xpernah lagi beli lauk..).. Sekali dia balik, terus merungut kata mahal & mencekik darah sungguh.. Errmmm... Nasib la, dah tu ari malas nak masak... Terpaksa la keluar duit lebih untuk beli lauk siap...

Sebenarnya, main kutu ritu Ai ambil 2 barang... Lagi 1 xpernah guna lagi sampai sekarang ni.. Masih tersimpan rapi dalam kotak kat kabinet dapur..huhuhu.. xtau nak guna untuk apa??
Beli tapi xtau nak guna untuk apa??

Nota Jari: huhuhu.. lagi pun yang ni je yang murah.. Tahun lepas main kutu Ai ambil set kuali tefal.. memang guna la sebab Ai xsuka masak benda berminyak...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...