ku bermohon pada-Mu...!!!!!

Pagi semalam, berlangsungnya interview for pegawai (yang Ai xlayak selepas tapisan dibuat)... Petang tu, MBMiK cakap la kat my friend bercerita tentang interview yang dia buat... Dia kata rata-rata interviewee nya kerja kontrak, klu dpt tetap kat sini dorang sanggup jadi kerani cabuk macam Ai... Dia kata dengar macam tu, rasa insaf & beruntungnya yang kja kerani kat sini walaupun ada degree... Aikkkkssss... Ni tuju kat Ai sebenarnya... Tapi buat-buat macam sembang dengan kawan Ai...

menangis, ku menangis lagi!!!!.....

Walaupun Ai dah frust sangat dengan takdir hidup Ai.. Tapi Ai tetap berusaha untuk mencari peluang yang lebih baik... Ai cuma mampu berharap agar mendung yang telah lama singgah di dalam hidup Ai akan cepat berlalu... Supaya mentari boleh bersinar dan menghadiahkan Ai pelangi yang indah... Memang itulah harapan Ai dan kerana itu juga lah, Ai masih berusaha walaupun kenyataannya perit untuk Ai terima...
Setelah berusaha dan disusuli dengan doa, Ai mengharapkan peluang yang baik akan muncul pertengahan tahun ni... Betapa malang nasib Ai, selepas tapisan dibuat, Ai tak layak pun untuk menghadiri interview... Semasa di opis, Ai buat biasa je.. Sebaik sampai rumah, Ai dah mula berasa sebak... Lepas solat asar sambil berdoa, Ai menangis... Lepas solat maghrib, Ai menangis sambil berdoa... Lepas solat isyak, air mata terus mencurah seperti air hujan... Hubby, cuba memujuk Ai... Tapi Ai dah lali dengan semua pujukan tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...