Monday, 25 June 2018

Zinnirah

As'salam.. Tengah buat kerja sambil layan lagu baru kat utiup.. Maklum la data untuk utiup banyak lagi.. So terlayan lagu UNIC - Zinnirah.. Ai mula nak tahu siapa Zinnirah ni.. Indah betul namanya.. Pasti ada kisah yang menarik tentangnya.. Ok, ni Ai share kisah Zinnirah, serikandi yang wajar kita jadikan idola..

Wanita mithali ini bukanlah terkenal kerana kecantikan atau kebangsawanan. Dia memang tidak memiliki kecantikan atau kekayaan. Dia hanyalah seorang hamba kepada Umar al-Khattab sebelum keislamannya namun dia memiliki aqidah tauhid yang menebal pada zaman penentangan Islam. 

Friday, 22 June 2018

Bukan Yang Terbaik

As'salam.. Tengah sedih ni.. Terlalu menghayati drama Dr. Stranger.. Geram tengok.. Kenapa sawitttt sangat??? Kat realiti tak wujud kesawiiitttan yang macam tu..
Kali ni pun, Ai lost my rational to emotional.. Huhuhuhu.. Ni yang payah jadi ratu air mata.. Tengok drama pun boleh nangis.. 

Thursday, 21 June 2018

Bebe Rexha - I'm A Mess

Everything's been so messed up here lately
Pretty sure he don't wanna be my baby
Oh, he don't love me, he don't love me
He don't love me, he don't love me
But that's okay
'Cause I love me, yeah, I love me
Yeah, I love me
Yeah, I love myself anyway
Hey

Monday, 18 June 2018

Kisah Seram: Bisikan

As'salam.. Huhuhu.. Sakit kepala.. Tadi minum air bergas masa kat rumah bapa.. Dah makan panadol pun still tak hilang sakit kepala..
Sebenarnya dah lama nak buat entry ni.. Tapi macam biasa la.. Suka sangat simpan buat jeruk dulu.. Huhuhu.. Ni kira sambungan kisah seram yang Ai coret sebelum ni.. Kebetulan kejadian ni berlaku minggu lepas.. So kena keluarkan la juga entry ni..

Sunday, 17 June 2018

Asfan Shah - Alasan Untuk Bahagia



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...